Viđate se s nekim? – Ovo su 'zelene zastavice' na koje treba obratiti pozornost

6. Ne stavljaju vas na čekanje

Svi smo zaposleni iu vječnom manjem vremenu za sve što moramo i što bismo htjeli napraviti. Toga smo svjesniji s godinama pa „nemanje vremena“ sve više stavljamo u kutija crvena zastavica. Puno prije nego racionaliziranja nečega što nam se jasno nameće kao odgovor da nekom baš i nije stalo. Odavno je poznato – kome je stalo naći će vrijeme i način.

Stara iskustva naučila su nas da ljubav nije popunjavanje praznog rasporeda, već stvaranje mjesta u rasporedu onda kada se to na prvu čini nemogućim. U životu nije stvar vremena, nego prioriteta i to je ono što neki uporno odbijaju shvatiti. Ovdje ne pričamo o konstantnom dopisivanju, ali pričamo o brzim reakcijama i načinu ponašanja iz kojeg možete shvatiti misli li netko na vas i stavlja li vas za prioritet. Odličan primjer duplog zelena zastava bio bi da vam osoba s kojom se viđate umjesto povijesti navode činjenicu da se nešto događa, zbog čega nedostaje vremena za odgovaranje na poruke. Ovakav detaljni pokazatelj je velikog opreza i, što je najvažnije, otklanja svaku daljnju mogućnost pretpostavki i pretjeranih zaključaka koji mogu narušiti odnos.

7. Otvorenog su uma

Upoznati nekoga i uvesti ga u svoj život nije nimalo jednostavan zadatak, ali najviše od svega je kada u tome svemu ne možete biti svoji. Zato je osjećaj da vaša druga srana prihvaća onakvog kakav jeste vrlo važan zelena zastava. Svi smo različiti i nemamo jednake stavove prema svim aspektima života. Netko voli pse, netko mrzi mačke, netko bi dijelio krevet s ljubimcima, nekome to ni u snu ne pada napamet. Netko je vjernik, a netko vjeruje baš i ne prakticira previše. U svemu tome važno je da vas nitko ne osuđuje za stavove, već ih otvoreno prihvaća i spreman je na konstruktivan razgovor. Ne moramo se oko svega slagati, ali moramo moći o svemu pričati. To je ono čime se treba voditi u životu kada su u pitanju odnosi i veze.

8. Oni vas bodre i imate njihovu podršku

Stava smo da se sličnosti privlače, ali razlike u nekoj mjeri zaista nisu loše. Osobito različitost struka kojima se bavite. Bez obzira što se druga strana ne razumije u vaš posao, kao ni vi možda u njen, nema razloga da to bude prepreka. Zapravo je ovakvo tlo još brži pokazatelj da vidite da li imate bezuvjetnu podršku bez obzira na različitosti. Primjerice ako se bavite određenom umjetnošću, a osoba nema pojma ništa o tome, ali vas je radoznalo pita, pokušava shvatiti vaša objašnjenja i priču – podižemo zelenu zastavicu.

U tom smjeru svakako ide i podrška koju vam je netko spreman dati za ono što želite postići. Zainteresiranost je samo dječji korak jer s daljnjim razvojem odnosa može doći i do puno većih zalogaja u kojima partneri trebaju pružiti podršku jedno drugome. Ponekad neki snovi druge osobe ne idu u skladu s onim kako ste vi zamišljali svoj život. Možda san o inozemnom uspjehu u poslu nije nešto što je i vaš san. Ne mora ni biti, ali podrška koju ste spremni pružiti svome partneru bez obzira na to koliko vam je teško odraz čvrste veze i prave ljubavi.

9. Pomalo su nespretni

Šeprtljavost zna biti simpatična. Nekad je znak pozitivne treme koju osoba s kojom se viđate ima. Prisjetite se jeste li ikad u životu bili bez treme u situacijama do kojih vam je bilo stalo? Odgovor je vjerojatno ne, što nas uopće ne čudi. Dejtovi, osobito oni prvi, jedan su od tih primjera situacija u kojima želimo postići dobar dojam pa nas trema nekad zna oprati. Zato ako je osoba s kojom ste izašli na piće slučajno gurnula čašu vode sa stola i pri tom se nervozno nasmijala – nemate razloga za brigu. Smjestite ovu činjenicu u zelenu kutiju.

Više o temiIzvor: Journal.hr