Prizor koji je zgrozio javnost: Dvije pacijentice ugurale na jedan bolnički krevet, imamo odgovor ravnatelja

Da su uvjeti u zdravstvu loši, nažalost je već svima poznato. Ne, pojavila se fotografija koja je zgrozila javnost. U OB-u Sisak stavili su dvije pacijentice na jedan strečer.


U sisačkoj Općoj bolnici u petak su u istom krevetu bile nagurane dvije starije pacijentice. I to ne klasičnog bolničkog kreveta, već takozvane nosiljke – kreveta za prijenos ležećih i nepokretnih bolesnika.

Fotografija pacijentice objavljena je danas u grupi na Facebooku Hitna uživo 194, a vrlo brzo je izazvala lavinu negativnih komentara.

Dvije pacijentice na strečeruDvije pacijentice na strečeru(Foto: DNEVNIK.hr)

„Dok saborska zastupnica Maja Grba-Bujević obilazi OHBP po Hrvatskoj te se slika s ravnateljima bolnica povodom proslave desetogodišnjice otvorenja, iz Siska nam dolazi slika gdje djelatnici hitnog prijema nemaju dovoljno ležećih mjesta te stavljaju dvije pacijentice na jedan strečer. Jako humano za 21. stoljeće!

Hitni bolnički prijemi inače slove za rudnike zdravstvenog sustava! Podrška svim kolegama na OHBP-u u nadi da će vam saborska zastupnica Maja Grba-Bujević zajedno s vašim ravnateljima do iduće obljetnice osigurati krevete na kat”, ističu u objavi iz Hitne uživo 194 uz fotografiju.

Odgovor bolnice

Tražili smo objašnjenje Tomislava Dujmenovićaravnatelja sisačke Opće bolnice dr. Ivo Pedišić, koji se za DNEVNIK.hr pravdao velikim brojem pacijenata toga dana.

“U petak, u razdoblju od 13 do 15 sati bilo je više od 60 pacijenata, a od toga veliki broj teških pacijenata koje su morali pregledati, obaviti dijagnostičku obradu i hospitalizirati.

U razmaku od oko sat vremena kolima HMP-a dovedene su tri teško bolesne osobe čije je stanje potrebna reanimacija i stavljanje na respirator u hitne boksove.

Zbog nedostatka prostora u jednom su trenutku dvije ženske osobe bile su smještene na istom ležaju, i to na vrlo kratko vrijeme, dok im nije osiguran adekvatan prostor. Zbog velikog broja kompleksnih pacijenata u periodu od 13 do 15 sati osobno sam, zajedno s glavnom medicinskom sestrom, došao u pomoć osoblju OHBP-a.

Uz sve navedeno, nazvao sam i ravnateljicu ZZHM-a da se bolesnici iz rubnih dijelova naše Županije odvezu u okolne bolnice i dao upute liječnicima internistima da nakon pregleda bolesnike pošalju u okolne bolnice koje imaju veći kapacitet. Tijekom idućih nekoliko sati situacija je dovedena pod kontrolu.

Primarni cilj nam je zaštititi zdravlje i živote naših pacijenata i ovim putem izražavam žaljenje ako je ovo bila neugodna situacija za pacijenta, ali u tom trenutku je neizbježna kako ne bi došlo do puno ozbiljnijih i neugodnijih scenarija”, rekao je Dujmenović. nas.

U vezi ovog slučaja kontaktirali smo i ministra zdravstva Vilija Beroša koji je poručio da će zatražiti očitovanje od bolnice.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr