Ravnatelj sisačke bolnice o dvije žene u istom krevetu: Bila je gužva, nije joj se ništa dogodilo

SRAMOTNE NAGRADE

Foto: Hitna uživo 194/Facebook

Ravnatelj bolnice dr. Tomislav Dujmenović kaže kako su jednu od te dvije pacijentice morale iz hitnog boksa prebaciti nekamo jer su odjednom došla tri pacijenta bez svijesti, kojima je trebao respirator. Nisu imali kud s njom

Dvije starije žene na istom, jednom bolničkom ležaju, stisnute jedna uz drugu – fotografija je iz bolnice “Dr. Ivo Pedišić” u Šisku, koju su u društvene mreže pustili ogorčeni pacijenti. Snimljena je u petak, 14. travnja na Objedinjenom hitnom bolničkom prijemu.

Ravnatelj bolnice mr. sc.Tomislav Dujmenovićza 24sata potvrđuje da je fotografija autentična i objašnjava:

– Taj dan smo u razdoblju od dva sata, između 13 i 15 sati, imali nevjerojatnu gužvu, iu tom trenutku nije bilo druge nego da jednu pacijenticu prebacimo na drugu na ležaj, nakratko. U samo sat vremena došla su nam tri teška pacijenta bez svijesti, koje smo morali reanimirati, i trebao im je respirator. Hitni boksevi su bili puni, a gospođu smo morali iz jednog hitnog boksa nekamo prebaciti, da drugog pacijenta odmah prikopčamo na respirator, koji njemu nije trebao, kaže ravnatelj.

– Bila je tolika gužva, da su i mene liječnici pozvali da uskočim pomoći na par sati. Apsolutno su svi ležajevi bili zauzeti, i svi teški slučajevi. Mogli smo staviti drugu ženu ili na taj krevet, k drugoj pacijentici, ili na pod odnosno na stolicu. Mislim da je manje nesretno bilo rješenje staviti je kod drugog pacijenta da leži nego pustiti da padne sa stolice, ili leži na podu, zaključuje ravnatelj.

– Ženi se ništa nije dogodilo, liječili smo ju. Da smo ju stavili da sjedne, možda bi pala. Ali, eto, netko od dušebrižnika je fotografirao taj prizor i poslao van.., dodaje ravnatelj.

Prije toga je žena, ugurana k drugoj pacijentici, dodaje, testirana na koronu, bila je negativna.

I u pisanom očitovanju bolnica pojašnjava kako je u tom trenutku na hitnom prijemu bilo previše pacijenata te da su dvije gospođe samo nakratko bile zajedno u krevetu. Bilo je, kažu, više od 60 pacijenata, a od toga veliki broj teških pacijenata koji su se morali pregledati, obaviti dijagnostičku obradu i hospitalizirati

Kroz nekoliko sati situacija je stavljena pod kontrolu, navodi ravnatelj.

Najčitaniji članci

Odaberi temu koju želiš pratiti Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku

Više o temiIzvor: 24sata.hr