Musk je prijetio da će tužiti Microsoft

Izvršni direktor Twittera Elon Musk zaprijetio je tužbom protiv Microsofta za koji tvrdi da je bez dopuštanja koristio podatke s njegove društvene mreže.

– Ilegalno su trenirali koristeći podatke s Twittera. Vrijeme je za tužbu – objavio je na Cvrkut.

Musk je reagirao na Microsoftov plan da ukloni Twitter sa svoje korporativne platforme za oglašavanje, ali nije pružio nikakve informacije ili dokaze koji bi poduprli tvrdnju. Podsjećamo, Microsoft je ranije objavio da njezina reklamna platforma ‘više neće podržavati Twitter’ od utorka, 25. travnja.

Kao rezultat toga, kupci oglasa neće moći pristupiti svojim Twitter računima putem Microsoftovog alata za upravljanje društvenim mrežama.

– Ostali kanali društvenih medija kao što su Facebook, Instagram i LinkedIn i dalje će biti dostupni – rekao je Microsoft.

U zasebnoj objavi na Twitteru, raspravljajući o podacima platformi društvenih medija, Musk je rekao da je ‘otvoren za ideju’.

– Ali otimanje Twitterove baze podataka, demonetizacija (uklanjanje reklama) i zatim prodaja naših podataka drugima nije pobjedničko rješenje – dodao je.

Moguća prodaja

Twitter je u veljači počeo naplaćivati ​​podatke koji prikupljaju stotinak milijuna korisnika, s osnovnim planom od 100 dolara mjesečno. Podaci omogućuju korisnicima da ‘upravljaju i prate svaki aspekt vaše prisutnosti u društvenim medijima’, prema njihovom objašnjenju.

Otkako je u popisu kupio Twitter za 44 milijarde dolara (35,4 milijarde funti), Musk je smanjio broj zaposlenih za oko 80 posto i krenuo u jačanje financijske tvrtke kroz mjere koje uključuju naplaćivanje korisnika tzv. ‘plave kvačice’.

U posljednjih nekoliko mjeseci, velike tvrtke, uključujući Apple, navodno su se prestale oglašavati na platformi zbog zabrinutosti oko toga kako se sadržaj moderira na stranici. Musk je u studenom rekao da je Twitter zabilježio veliki pad prihoda i okrivio aktiviste za pritisak na oglašivače.

U intervjuu za BBC prošlog tjedna, rekao je da je Twitteru preostalo još samo nekoliko mjeseci života ka

Više o temiIzvor: Leadermedia.hr