Filmski maraton: Matthew McConaughey

Ošamućeni i zbunjeni 1993.

Režiju i scenarij filma‘Ošamućen i zbunjen’tj.‘Munjeni i zbunjeni’potpisuje nagrađivani Richard Linklater, a odlične uloge u ovoj urnebesnoj komediji čija je radnja smještena u posljednji dan škole 1976. ostvarili su redom Jason London, Milla Jovovich, Adam Goldberg, Ben Affleck i Matthew McConaughey. Ovaj film je na neki način i obilježio karijeru Matthewa McConaugheyja, posebno scena gdje izgovara sada već kultnu rečenicu – ‘U redu, u redu, u redu…’.

Iako se radi o filmu koji ne donosi radnju smještenu u devedesete, kada je pušten u kinu obraćao se zapravo tada suvremenoj grunge publici devedesetih jer film donosi priču isto o ‘izgubljenoj’ generaciji s mnogo, mnogo odlične rock glazbene pozadine.

Filmovi koji su osvojili publiku i kritiku

Sljedeći filmovi su odmah po izlasku na veliku platu osvojili publiku, kritičari, a Matthewa su vinuli u glumačkoj nebesa ozbiljnih, velikih glumaca koji jednostavno briljiraju u svakoj novoj ulozi. Za ulogu u filmu Klub kupaca u Dallasuosvojio je Oscara za najbolju mušku ulogu, dok je u filmu Vuk s Wall Streeta imao jednu od kultnih filmskih scena s Leonardom DiCaprijem gdje zajedno pjevuše mantru i lupaju se o prsa. FilmMeđuzvjezdanije možda njegova najdojmljivija uloga do sada, a riječ je o dramatičnom znanstveno-fantastičnom filmu. Ovaj neobičan, uvjerljiv film režirao je majstor nelinearnog pripovijedanja na filmu, redatelj Christopher Nolan.

Klub kupaca iz Dallase: Matthew McConaughey i Jared Leto

Vuk s Wall Streeta: Leonardo DiCaprio i Matthew McConaughey

Interstellar: Matthew McConaughey i Anne Hathaway

Foto: Profimedia, Youtube

Više o temiIzvor: Journal.hr