'ISTINA JE, JA SE POVLAČIM!' Vučić najavio veliki pokret za Srbiju: Poštuju me i oni koji me mrze

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Autor: MP

Predsjednik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić najavio je da se na Skupštini te stranke 27. svibnja povlači s čelne funkcije te je istaknuo da ne zna tko će biti njegov nasljednik, jer figuriraju tri-četiri imena.

“Vjerujem da ćemo 27. svibnja izabrati novo rukovodstvo SNS-a. Od tada ne bih trebao biti predsjednik”, rekao je Vučić u intervjuu televiziji Prva.

On je dodao da se za Vidovdan, 28. lipnja, planira formirati novi narodni pokret.

„O Vidovdanu formiram Narodni pokret za Srbiju, ali ostajem član SNS-a, iako se nadam da ćemo izabrati novo rukovodstvo. Taj pokret će biti širi od SNS-a i volio bih da uključim i one ljude koji nisu u SNS-u. Još ne znam ko će me zamijeniti na čelu stranke, ali znam da će neki od onih koji su ostali bez funkcije otići iz SNS-a”, rekao je Vučić, cit. Klix.

Na pitanje kako će odgovoriti osporbenicima koji mu osporavaju legitimitet, predsjednik je rekao da će predložiti pokretanje ustavne procedure.

“Treba im dvije trećine zastupnika, neka se skupi svih 85, a ja ću im dodati koliko treba iz SNS-a. Kad izglasaju da je moj legitimitet osporen, idemo na referendum da vidimo hoće li narod smjenu predsjednika. Biću predsjednik sve dok me narod želi, a kada narod bude mislio da sam izdajnik, lopov i da se ne borim za njegove interese, onda ću prestati biti predsjednik”, rekao je Vučić.

Ocijenio je da ga poštuju i oni koji ga mrze i da, imajući to u vidu, već znaju kakvi će biti rezultati ako referendum bude.

Vučić je najavio da će u međuvremenu nekoliko ljudi iz SNS-a, koji su ostali bez državnih funkcija, bombastično objaviti da napuštaju stranku.

Autor: MP

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.

Više o temiIzvor: Dnevno.hr