Sastojci:
(za manju posudu dimenzija 15×23 cm)
- 500 grama jagoda
- 2 žlice tapioka škroba (ili kukuruznog škroba-gustina)
- 1 žlica šećera
- sok pola limuna
- korica (naribana) pola limuna
- 80+ 80 grama zobenih pahuljica
- 60 grama šećera kokosovog cvijeta (ili šećera kojeg preferirate)
- 50 grama mljevenih (ili sjeckanih) oraha
- malo ekstrakta vanilije
- ½ žličice praška za pecivo
- prstohvat soli
- 100 grama veganskog maslaca
Postupak:
80 grama zobenih pahuljica blendajte dok ne dobijete brašno. Dobiveno brašno dodajte u zdjelu s preostalih 80 grama zobenih pahuljica, šećerom, orasima, vanilijom, praškom za pecivo i soli. Maslac rastopite pa dolijte i njega. Miješajte dok ne dobijete mrvičastu smjesu. Ostavite u hladnjaku dok pripremate jagode.
Jagode prepolovite na pola ili četvrtine (ako su baš jako velike). Nemojte ih sjeckati na previše sitno.
Narezane jagode prebacite u posudu za pečenje, dodajte im šećer, sok i koricu limuna, škrob pa malo sve promiješajte. Preko sloja od jagoda rukama dodajte mrvičastu smjesu dok sve jagode nisu prekrivene.
Pecite na 180 stupnjeva, oko 30-ak minuta. Poslužite toplo ili ohladite nekoliko sati.
Recept nam donosi Nataša Rajčević s bloga Bourbon and Blueberry. Pronađite još sjajnih recepata nanjenom bloguiliInstagram profil.
Foto: Nataša Rajčević
Više o temiIzvor: Journal.hr