Tko je Niko Sigur (19), Hajdukov dužnik? 'Kad mi je Leko rekao da ću igrati, bio sam nervozan'

Nema pravo nastupa za juniore u Ligi mladih jer je ljetos stigao u klub. Kanadski je Hrvat koji uči hrvatski, a zbog ozljeda Mikanovića i Lovrencsica Leko ga je gurnuo u vatru protiv Varaždina

Junior Niko Kristian Sigur (19) dobio je priliku za neočekivani debi u Hajduku prije 10.596 gledatelja na Poljudu protiv Varaždina. nisam razočaran, odigrao je solidnih 90 minuta u pobjedi 2-0.

– Da, bila je to dobra utakmica za nas, dobra momčadska izvedba. Igrali smo dobro prvo poluvrijeme, izgledali smo jako prvih 20-25 minuta. Zadnjih 15 minuta malo nam je falilo koncentracije, ali vodili smo i sačuvali praznu mrežu. U drugom smo opet bili dobri, zabili nevjerojatan gol, nismo primili. Baš je bilo lijepo.

POGLEDAJTE VIDEO: Pašalić u svlačionici Hajduka

Radi se o kanadskom Hrvatu rođenom u Burnabyju kraj Vancouvera. On je u Hajduk stigao prošlo ljeto iz slovenskog kluba Radomlja, koji ga je prije nešto više od godinu dana doveo iz Kanade. Član je juniorske momčadi, ali nema pravo nastupa u Ligi mladih zbog pravila da stariji igrači u tom natjecanju moraju biti najmanje dvije godine u klubu.

Ovaj tjedan puno mu se toga dogodilo.

– U srijedu sam potpisao ugovor. U četvrtak sam odradio prvi trening i odmah završio u početnoj postavi. Mikanović i Gergo bili su ozlijeđeni, pomislio sam da postoji dobra šansa da zaigram. Kad mi je trener rekao da ću igrati, bio sam malo nervozan, ali dobro sam se osjećao. Svi su mi dečki dali puno samopouzdanja. Dobar debi – rekao je Sigur.

Što igram? Najvažnije mi je da sam na terenu

Što mu je savjetovao stariji suigrač Gergő Lovrencsics (34)?

– Trenirao sam s njim i prije ovog tjedna, stalno bih ga ispitivao. Glavna mi je pozicija veznjaka, ali igram i desnog beka. Pitao sam ga o postavljanju i kako ići jedan na jedan, o stvarima u kojima se mogu popraviti. Puno mi je pomogao i hvala mu na tome.

On je polivalentan igrač, Leko ga nije koristio na prirodnoj poziciji, ali je zadovoljio.

– Da budem iskren, najvažnije mi je da sam na terenu, samo želim igrati. Najčešće igram defenzivnog veznjaka i desnog beka. Mogu igrati kao stoper s trojicom u zadnjoj liniji, mogu igrati na krilu, visoko u veznom redu… Dok god igram, sretan sam.

Foto: Marko Prpić/PIXSELL

Zbog Uefina pravila nije u Ženevi

Da su Uefina pravila malo drugačija, možda bi bio s juniorskom momčadi u Ženevi i čekao finale u ponedjeljak. Inače, ima 19 nastupa u juniorskoj HNL, dva gola i tri asistencije.

– Gledao sam utakmicu protiv Milana sa suigračima. Baš dobra utakmica, ponosan sam na dečke. Kad sam dolazio u Hajduk, znao sam da ne mogu igrati u Ligi mladih, ali nije važno. Stalno treniram s njima, svi su oni dobri i drago mi je zbog njih – rekao je Niko.

Veći dio intervjua za klupsku televiziju odradio je na engleskom jeziku, a za kraj ga je novinar Igor Ćurković upitao kako se snalazi s hrvatskim.

– Razumijem ga. Nije baš sve, ne mogu pričati, ali malo-pomalo, korak po korak. Vidjet ćemo, uskoro možda sve i na hrvatski – zaključio je Niko Sigur, koji bi mogao dobiti priliku iu srijedu na gostovanju kod Gorica.

Najčitaniji članci

Odaberi temu koju želiš pratiti Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku

Više o temiIzvor: 24sata.hr