Hoće li zbog svega skupljeg gnojiva biti manje domaćeg povrća?

Sređuju se okućnice, sadi se povrće i cvijeće. Zbog vremena malo su zakasnili radove u vrtovima. Hoće li zbog sve skupljeg gnojiva biti manje domaćeg povrća, provjerila je novinarka Nove TV Matea Drmić .

GalerijaSezona vrtova - 2 Sezona vrtova - 1 Sezona vrtova - 3 +4Sezona vrtova - 4


Loše vrijeme usporilo je radove u vrtu. Nešto se posadilo, a nešto se još sadi. I dok su cijene gnojiva otišle u nebo, treba znati i prirodne trikove.

IlustracijaObjavljeno koliko su prošli mjesec cijene otišle gore, provjerite što je najviše pokupiloPRNajslađe voće za hladne dane – kreće sezona mandarina

“Nisam ništa gnojila. Stavila sam pepela, ali vrlo malo jer ne treba ni pretjerivati ​​s pepelom. Zalijevam s koprivom. Stavim gore koprivu, kad odstoji 10-ak dana onda zalijevam. Kada stoji pet dana i više onda je kopriva kao gnojivo, dobro za biljku“, rekla je RadmilaČerimović iz Antunovaca.

Dok čekaju da se vrtovi zazelene, okućnice su već šarene. “Ljiljani koji još nisu procvjetali. Ruže, tulipani su evo već prošli. To mi je zanimacija i to baš volim”, rekla je Ankica Barić izTvrđavice.

“Tu ima i tulipana koje sam kupila i prije rata. Kupila sam pet komada i eto, to sam razmnožila, bilo ih je jako puno, ali sam razrijedila”, rekla je Barić. A šareni se i na tržnici. Povrća i cvijeta na svakom koraku.

“Baš sam jučer posadila, sad mi još fali pa sam došla danas. Skuplje je, ali još uvijek povoljno. Ima i jeftinijeg i skupljeg pa biramo. Kupujemo trajnice, one su malo skuplje, ali se isplate”, rekla je Marija.

“Pelargonije i sad još tako nadopunjujemo kamenjar, rekla je Laura.

A koje je cvijeće najtraženije i zašto?

Ljetne biljke koje podnose sunce. Potrebno ih je što manje zalijevati. Verbene, kadife, salvije, surfinije, pelargonije spadaju među otpornije biljke koje podnose vrućinu i sušu, rekla je. Ružica Brisudaprodavačica.

Iako je i povrće i cvijeće malo skuplje, kupci ističu isplati se. “Sve je skuplje, ali onda bar znaš što jedeš”, rekla je Jasmina. Iako više truda i rada, domaće je domaće.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 satia više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr