EDGE Dance Animator: računalni koreograf plesnih pokreta

Istraživači Sveučilišta Stanford razvili su se Editable Dance GEneration (EDGE)generativni UI model koji može koreografirati animaciju ljudskog plesa tako da odgovara bilo kojem glazbenom djelu.

Nova razina glazbenosti

“EDGE pokazuje da likovi s umjetnom inteligencijom mogu unijeti razinu glazbenosti i umjetnosti u plesnu animaciju koja prije nije bila moguća”, objašnjavaju istraživači iz laboratorija profesorice informatike. Karen Liu.

Mogućnost uređivanja pokreta ključ je naprednih mogućnosti ovog programa. EDGE bi se stoga mogao koristiti za stvaranje računalno animiranih plesnih sekvenci, dopuštajući animatorima da intuitivno uređuju bilo koji dio plesnog pokreta. Na primjer, animator može dizajnirati specifične pokrete nogu, a EDGE će automatski dovršiti realistične, besprijekorne i fizički uvjerljive pokrete cijelog tijela. Uz to, svi se pokreti usklađuju s animatorskim izborom glazbe.

Usavršavanje sekvenci

Mogućnost uređivanja znači da plesači i koreografi mogu usavršiti svoju sekvencu poteza po potezu, poziciju po poziciji, dodajući specifične poze u točno određenim trenucima. EDGE zatim automatski uključuje dodatne detalje u nizu. U bliskoj budućnosti, EDGE će omogućiti korisnicima da unesu vlastitu glazbu i čak demonstriraju svoje pokrete ispred kamere.

Istraživači će predstaviti EDGE u lipnju na konferenciji Računalni vid i prepoznavanje uzoraka CVPR 2023 u Vancouveru. Način na koji radi opisan je na arxiv.orga postoji i web stranica Igralište EDGEgdje svatko može odabrati melodiju i gledati kako EDGE stvara novu plesnu sekvencu od nule.

Više o temiIzvor:Bug.hr