Dvojica umaških ribara isplovili su po nevremenu pa nestali: 'I Talijani su se uključili u potragu'

VELIKA POTRAGA U UMAGU

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL/Ilustracija

U srijedu ujutro ponovno kreće potraga za njima a koja je obustavljena u utorak oko 21 sata, zbog valova i nevremena – kazao je savudrijski ribar

Dvojica umaških ribara koji su u utorak ujutro unatoč nevremenu isplovili u ribu, nisu se vratili. Alarmirani su lokalni ribari. Savudrijski ribar Danilo Latin rekao je da je riječ o iskusnim ribarima koji su išli u izlov kadela.

POGLEDAJTE VIDEO:

– Nažalost, moji kolege još nisu pronađeni. I moj sin je plovilom išao tragati za njima, kao i još neki ribari ali zbog nevremena i velikih valova, potraga je obustavljena te su se teška srca morala vratiti u luku. Ribari, policija, Lučka kapetanija… svi su se uključili u potragu a obaviještena je, po mojim saznanjima i talijanska strana. Potraga je uključivala i kruženje oko mjesta gdje je njihovo plovilo imalo spuštene mreže za izlov morskog psa-kadela. Ništa zasad nije pronađeno. U srijedu ujutro ponovno kreće potraga za njima a koja je obustavljena u utorak oko 21 sata, zbog valova i nevremena – rekao je savudrijski ribar Danilo Latin.

Događaj su potvrdili i iz PU istarske.

– Policija je zaprimila dojavu u 17 sati da se ribar (54) i njegov prijatelj nisu vratili. U potragu je bila uključena Središnjica za traganje i spašavanje na moru, policija, Lučka kapetanija ali je potraga prekinuta zbog loših vremenskih uvjeta – navode.

Najčitaniji članci

Odaberi temu koju želiš pratiti Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku

Više o temiIzvor: 24sata.hr