VIDEO Hrvatska ga upamtila na parketu: Ponajboljeg košarkaša Europe prebili su ruski huligani

U LOŠEM JE STANJU

Foto: Reuters/Pixsell/Twitter

Košarkaš nije bio u alkoholiziranom stanju, a sve je navodno rezultiralo ozljedama opasnim po život. Rusi pišu da su mu huligali slomili temporalnu kost, napravili prijelom bazu lubanje, a Šved ima i amneziju.

Mnogi se još dobro sjećaju 2017. godine i osmine finala Eurobasketa u Istanbulu kada je Aleksej Šved (34) simultankom izbacio Hrvatsku s prvenstva. Tad je zabio 27 koševa u pobjedi Rusije protiv Hrvatske (101-78 (prikaz, ostalo).), a danas igrač moskovskog CSKA prošao je kroz užasnu situaciju nakon huliganskog napada ispred jednog restorana u Moskvi.

Dogodilo se to u ponedjeljak navečer kad je ruski košarkaš izašao s prijateljima i suprogom, dok su u drugom dijelu restorana ljudi s Kavkaza slavili rođendan. Do sukoba je došlo u hodniku restorana, a nakon što je Šved s petoricom muškaraca ušao u verbalni sukob, a nakon toga sve je preraslo u kao.

Spomenuta je petorka, kako prenose ruski mediji, pretukla Šveda. Dobio je udarac u glavu od kojeg je pao i glavom udario u rubnik te je nakon toga obilno krvario iz glave i uha. Navodno su ga htjeli i ‘dokrajčiti’, ali osoblje restorana doskočilo mu je uz pomoć.

Košarkaš nije bio u alkoholiziranom stanju, a sve je navodno rezultiralo ozljedama opasnim po život. Rusi pišu da ima prijelom temporalne kosti, prijelom baze lubanja, amneziju…

Nekoliko sati prije događaja Šved je odigrao petu, odlučujuću utakmicu s moskovskim CSKA protiv Lokomotiva iz Kubana i izgubio te je prvi put u povijesti CSKA ostao bez plasmana u finale košarkaške VTB lige.

Najčitaniji članci

Odaberi temu koju želiš pratiti Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku

Više o temiIzvor: 24sata.hr