EKSPLOZIJA ISPRED BUCKINGHAMSKE PALAČE: Uhićen muškarac, a policija navodi da nije riječ o terorizmu

Foto: Guliver

Autor: Dnevno.hr

Ispred Buckinghamske palače postavljen je kordon nakon što je u utorak oko 19 sati po lokalnom vremenu priveden muškarac koji je prišao vratima palače zbog sumnje da je posjedovao eksplozivno oružje, doznaje BBC.

Nakon procjene stručnjaka iz opreza izvršena je kontrolirana eksplozija, ali nema izvješća o pucnjavi ili ozljedama policajca ili prolaznika.

Policija je objavila da se ne radi o terorističkom činu, pa se podrazumijeva da se radi o izoliranom psihičkom incidentu.

Uhićenje se dogodilo samo četiri dana prije proslave krunidbe kralja Karla III., kojoj će prisustvovati svjetski čelnici i druge kraljevske obitelji iz cijelog svijeta.

Utvrđeno je da muškarac posjeduje i sumnjivu torbu, priopćila je metropolitanska policija.

Kralj i njegova supruga nisu bili u Buckinghamskoj palači u vrijeme uhićenja.

Glavni nadzornik Joseph McDonald rekao je: “Policajci su se odmah bacili na uhićenje muškarca i on je priveden u policiju. Policajci su na mjestu događaja, a daljnji očevid je u tijeku”.

Na mjestu događaja pronađene su sumnjive čahure iz sačmarice te će ih pregledati stručnjaci. Ceste su sada ponovno otvorene i veći dio kordona je uklonjen.

Buckinghamska palača odbila je komentirati ovaj slučaj.

Kontrolirana eksplozija i muškarac uhićen ispred Buckinghamske palače nakon što je bacio patrone za sačmaricu na dvorište palače, kaže britanska policijahttps://t.co/hs7U35zZHf

— BBC Breaking News (@BBCBreaking) 2. svibnja 2023

Autor:Dnevno.hr

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.

Više o temiIzvor: Dnevno.hr