Ćorić prvi put na Alcarazu u polufinalu Mastersa u Madridu

BORNA DOBIO ALTAMIERA

Foto: JUAN MEDINA

Ćorić, 20. tenisač na svijetu, pobijedio je sa 6-3, 6-3 tenisač koji je kao sretni gubitnik izborio nastup u glavnom turniru

Hrvatski tenisač Borna Ćorić plasirao se u polufinale zemljanog ATP Masters 1000 turnira u Madridu nakon jednostavne pobjede protiv Nijemca Daniel Altmaier.

Ćorić, 20. tenisač na svijetu, pobijedio je sa 6-3, 6-3 tenisač koji je kao sretni gubitnik izborio nastup u glavnom turniru. Altmaier je trenutno 92. tenisač s ATP ljestvice. Ćorić će u polufinalu imati najveći mogući ispit u ovom trenutku, igrat će protiv drugog tenisača svijeta, Španjolca Carlos Alcarazakoji je ovaj turnir osvojio prošle godine.

Foto: JUAN MEDINA

Kroz cijeli meč protiv njemačkog igrača Ćorić je bio vrlo siguran na svom servisu, dok je u prvom setu napravio ključni break kod vodstva 2-1. U drugom setu vrlo brzo je stekao prednost te je oduzeo servis suparniku u prvom gemu. Nakon toga je Ćorić čuvao break prednosti, sigurno je igrao na početnom udarcu i nakon jednog sata i 14 minuta izborio polufinale novim, trećim breakom u meču.

Foto: JUAN MEDINA

Prije Ćorića na madridsku zemlju izašla je hrvatska tenisačica Petra Martić koja je ostala bez prave šanse u četvrtfinalnom meču protiv Ige Šwiatek, prve tenisačice na svijetu. Poljakinja je pobijedila 6-0, 6-3.

Najčitaniji članci

Odaberi temu koju želiš pratiti Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku

Više o temiIzvor: 24sata.hr