GitLab i Google Cloud najavili su proširenje strateškog partnerstva

GitLab će se koristiti Vertex AI platformu Google Clouda za isporuku novih generativnih značajki potpomognutih umjetnom inteligencijom. To je samo dio onoga što GitLab želi ponuditi programerima kao dio svog DevSecOps rješenja tijekom razvoja softvera.

Jedna od glavnih značajki stiže pod nazivom “Objasni ovu ranjivost” (inž. Objasnite ovu ranjivost) koja uz pomoć generativnog AI-ja kreira jezični opis ranjivosti pronađenih u programskom kodu nudeći pri tome i preporuke kako ih popraviti.

Na taj se način smanjuje rizik od previda ranjivosti i ostavlja više vremena developerima za fokus na isporuku novih značajki.

“Današnje organizacije moraju isporučivati ​​softver brže nego ikad prije kako bi ostale konkurentne, a istovremeno zahtijevaju jaču sigurnu poziciju kako bi zadržale povjerenje kupaca, investitora i dionika”, izjavila je June Yangpotpredsjednik za cloud AI i industrijska rješenja u Google Cloudu, i nastavio “Zajedno s GitLabom, moći ćemo isporučiti generativnu AI funkcionalnost koja našim zajedničkim klijentima omogućuje povećanje brzine isporuke bez sigurnosti žrtvovanja.”

GitLabovo DevSecOps izvješće za 2023. pokazalo se da programeri sve više koriste AI za testiranje i sigurnost, pri čemu 62% koristi AI/ML za pregled koda, u odnosu na 51% u 2022.

📷 Slika: GitLab
Slika: GitLab

Više o temiIzvor:Bug.hr