Ovo ljeto sve je u znaku resica. Saznajte kako ih implementirati u svoju garderobu i budite moderni

Posljednje vrijeme vraćaju nam se neki zaboravljeni modni detalji pa nas ne treba čuditi što rese dominiraju novim kolekcijama. Možete primijetiti kako se koriste za različite odjevne stilove pa ih tako možemo vidjeti na kaubojskim čizmama, jaknama, ljetnim haljinama, kaftanima i na raznim modnim dodacima.

Rese su imale razdoblja veće i manje popularnosti, a njihova prva uporaba u svrhu dizajniranja odjeće datira još iz stare Mezopotamije. Svoj vrhunac doživjeli su sedamdesetih godina prošlog stoljeća kada je modna kuća YSL izdala dvije kolekcije s resicama. Kako ih nositi ovog ljeta i koji su komadi s resicama must have, donosimo u nastavku.

Rese – modni trend koji nam se sviđa

Ljeto nam je pred vratima, a nove kolekcije stigle su u omiljene trgovine. U moru izbora ne znamo što odabrati, a znamo kako nas očekuju eventi, partyji i ostali ljetni događaji na kojima želimo zablistati. Istražujući nove kolekcije uočili smo upečatljive komade, a najviše su nam za oko zapeli odjevni predmeti s resama.

Bilo da se radi o haljinama, topovima ili hlačama, resice svakom komadu daju ono ‘nešto’. Osim toga, pletene ljetne haljine s resicama ‘it’ su komad u kojem ćemo zablistati na svakom događaju. Ovakva kombinacija u sinergiji sa sandalama na peti i mini torbicom savršen je ljetni odabir.

Više o temiIzvor: Journal.hr