Effectus stvara trendove: umjetna inteligencija u nastavnom procesu

Uprava Effectus veleučilišta na posljednjoj je sjednici usvojila skup etičkih smjernica i najboljih praksi za korištenje umjetne inteligencije u nastavnom procesu (UI Manifest). Time se Effectus veleučilište svrstava među vodeće obrazovne institucije u Hrvatskoj s obzirom na to da će od sljedeće akademske godine primjenjivati ​​umjetnu inteligenciju u procesu učenja i poučavanja.

UI manifest Effectus veleučilišta usklađen je s UNESCO-vim preporukama, AI HLEG smjernicama te prijedlogom Uredbe Europskog parlamenta i vijeća o umjetnoj inteligenciji, a osmišljen na način koji će nastavnom osobom pomoći u razumijevanju i korištenju potencijala koji primjena umjetne inteligencije može imati u obrazovanju te osvješćivanju. o mogućim rizicima njezine primjene. Ovim smjernicama Effectus veleučilište želi nastavnom osoblju i studentima omogućiti da se sustavima umjetne inteligencije bave na afirmativan, kritički i etički način te da iskoristite njezin obrazovni potencijal.

Sustavi umjetne inteligencije koristit će se za poučavanje i potporu studentima te potporu nastavnicima i sustavu. Nastavnici će kontinuirano razvijati nove kompetencije za etičku primjenu umjetne inteligencije i podataka, a edukacija o korištenju umjetne inteligencije odvijat će se semestralno za sve uključene skupine.

Usvajanjem skupa etičkih smjernica za korištenje umjetne inteligencije, Effectus veleučilište je,

Više o temiIzvor:Profitiraj.hr