Početak godine u Končaru obilježen udvostručenjem novougovorenih poslova

Nastavak rekordnih pokazatelja poslovanja Grupe Končar iz prošle se godine nastavio iu prvom ovogodišnjem kvartalu. U odnosu na prva tri lanjska mjeseca više su nego udvostručeni, na 405 milijuna eura, novougovoreni poslovi. Posebno se ističu otvorene narudžbe, zaostatakkoje su dostigle rekordan iznos od 1,2 milijarde eura i povećane su za 233,1 milijun eura u odnosu na kraj 2022. te su osnova za Končarev rast u idućim kvartalima.

Konsolidirani prihodi od prodaje proizvoda i usluga ostvareni su u iznosu od 171,5 milijuna eura, što je 46,2 posto više nego u prvom lanjskom kvartalu. U ukupnim prihodima od prodaje povećan je udio izvoza, koji u prvom tromjesečju iznosi 64 posto. Prihodi od prodaje proizvoda i usluga u izvozu povećani su na svim tržištima, a posebno veliko povećanje prihoda bilježi se na tržištu Europske unije, gdje je izvoz veći za 30,8 milijuna eura. Izvoz u zemlje EU-a ostvaren je u iznosu od 79,9 milijuna eura ili 73,2 posto ukupno ostvarenog izvoza.

– Kupci su, prije svega na zahtjevnom tržištu Europske unije, prepoznali kvalitetu i pouzdanost Končarevih rješenja, a reputacija koja se godinama gradila rezultirala je rekordnim iznosom narudžbe – komentirao je predsjednik Upra

Više o temiIzvor: Leadermedia.hr