KAKO JE 'MAMA' OLAKŠALA ZVIJEZDE ZA MILIJUNE! Savršena prevara, koja je završila zatvorom

Foto: Pixabay/ilustracija

Autor: Gordan Ivan Šojat

Jedna potpuno luda priča dolazi na, a odakle drugdje nego iz Amerike, gdje je poznata prevarantica Peggy Fullford, pod nadimkom ‘Mama’ uspjela je olakšati veliki broj poznatih sportaša za deset milijuna dolara.

Peggy se predstavljala kao financijski i bankarski stručnjak, na uvid je davala diplomu s Harvarda, financijsku evidenciju depozita i bankovnih računa na Wall Streetu, kao i pravnu dokumentaciju koja potvrđuje njezin legitimitet i legitimitet njezine tvrtke “King Management Group”.

Nudila je i spisak klijenata, među kojima su bili košarkaši Sean Marion, Denis Rodman, Jermaine O’Neal, igrači američkog nogometa Marvin Jones i Ricky Williams, Oscarom nagrađeni glumac Cuba Gooding Jr. i drugi, a njezine žrtve nisu bile samo poznate i slavni.

Volio bih da su Master P i oni držali dupe Peggy Fulford podalje od Rickyja Williamsa!!#Kronike bez ograničenja pic.twitter.com/Z2QWxsTfHT

— NatoyaEbony (@NatoyaEbony) 6. kolovoza 2020

Razrađene prevare

Peggy je uvijek bila vrlo ljubazna prema svojim klijentima, pomagala im je iu najobičnijim svakodnevnim poslovima, a prijevarama se počela baviti još 1999. godine, kada je NFL igrač Rickyju Williamsu predstavio se kao odvjetnik jedne dizajnerske kuće.

Nakon toga toliko se zbližila s njim i njegovom suprugom, da nije imala samo pristup njegovim bankovnim računima, već im je i dovodila dijete iz škole.

Sljedeći na njenoj listi bio je Dennis Rodman, s kojim je postala toliko bliska da je bila s njima na ceremoniji uvođenja u Kuću slavnih, a njen sin sjedio je u istoj loži zajedno s diktatorom Sjeverne Koreje, kada je Rodman bio u posjeti toj zemlji.

Raskošan način života utjecao je na to da je Rodman bankrotirao, ali…

Većina toga potječe od žene na ovoj fotografiji 📷

Pa tko je ona? pic.twitter.com/OWzoteW8nA

— Andrew Petcash (@AndrewPetcash) 22. travnja 2023

Pokrala milijune

‘Mama’ i Dennis upoznali su se 2009. godine, na Floridi na jednoj zabavi i potpuno mu se uvukla u obitelj pa Rodman nije reagirao na očigledne stvari.

No prvo je Rodmanu isključena struja zbog neplaćanja u stanu na Floridi, a onda se ispostavilo da su plaćanja po policama životnog osiguranja od pet milijuna dolara kasnila. Peggy je bila zadužena za njegove financije, a kada ju je pitao o čemu se radi, ona ga je napala zbog nepotrebnih troškova.

Kad su se računi gomilali u obitelji Williams i Rodman, supruga Ricky Williams, Cristin Barns je sve prijavila. U cijelu priču se ubrzo uključio FBI, a Peggy Fullford je ekspresno uhićena.

Novi post (Istina o višemilijunskoj prevari Peggy Fulford s najvećim sportskim zvijezdama na svijetu) objavljen je na VideoNinjaTV – https://t.co/MMKWtePAzz pic.twitter.com/K9z8xz2ww5

— VideoNinja.TV (@VideoNinjaTV) 27. veljače 2022

Istraga je otkrila više od 85 bankovnih računa koje je Peggy otvorila u svoje ime ili pod lažnim imenom, a rezultat istrage FBI-a, dokazao je da je tijekom ilegalne bankarske prevare Williams izgubio tri milijuna dolara, Rodman 1,24 milijuna dolara, Travis Best 1,4 milijuna dolara i tako dalje.

Zbog pronevjere, pranja novca i prijenosa nezakonito stečenih sredstava Peggy Fullford osuđena je na 10 godina zatvora uz isplatu odštete žrtvama u iznosu od 5,8 milijuna dolara, a iz zatvora će izaći 2027. godine.

Autor:Gordan Ivan Šojat

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.

Više o temiIzvor: Dnevno.hr