NA OVO MORATE PRIPAZITI! Uvoz rabljenih automobila iz Njemačke ima jednu tajnu

Foto: Vladimir Dugandžić / CROPIX

Autor: Dnevno.hr/GIŠ.

Zanimljivi podaci donijeli su iz tvrtke carVerticala koja prati povijest vozila te pišu kako postoji mogućnost da ako ste kupili rabljeni auto u Njemačkoj, ne mora značiti da je to vozilo uopće bilo tamo registrirano i voženo.

Njemačka je poznato odredište za nabavku rabljenih vozila i kupaca iz Hrvatske, ali neka vozila koja se nalaze u oglasnicima nikada nisu vidjela tu zemlju, već su iz drugih zemalja.

Tako carVertical navodi da je 4,3% automobila koji se prodaju u Njemačkoj prvi put registrirano prije uvoza u Njemačku, Italija 16,6%, Francuska 12,7%, SAD 10,6%, Belgija 9,1% i Rumunjska 5, 1%.

Foto: Željko Puhovski / CROPIX/Ilustracija

Mogući nedostatci

Kupci tako riskiraju kupnju vozila koje je uvezeno iz druge zemlje, ako prodavatelj skriva zemlju podrijetla automobila, a lako je moguće da vozilo možda nije u najboljem stanju.

“4.3% automobila s povijesnim podacima u Njemačkoj imalo je neke podatke zabilježene u stranim zemljama. Primijetili smo da ljudi prodaju skupe modele u Njemačkoj, ali naši podaci sugeriraju da mnogi od njih nikada nisu korišteni u toj zemlji. To stvara iluziju da kupujete dobro održavan njemački automobil, a zapravo se uvozi iz Italije, Francuske ili Rumunjske”, objašnjava Matas Buzelis, voditelj komunikacija i stručnjak za automobile u carVerticalu.

Kako navodi Buzelis, nedostatak novih automobila utječe na ograničen izbor visokokvalitetnih automobila na tržištu rabljenih vozila pa zbog toga neki prodavači pokušavaju prodati svoja vozila oglašavajući ih u Njemačkoj, jer je tamo veća publika.

Autor:Dnevno.hr/GIŠ.

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.

Više o temiIzvor: Dnevno.hr