MODRIĆ ŽELI BITI NAJTROFEJNIJI HRVAT! U epskom raspletu mogao bi srušiti velikog prijatelja, ali postoji problem…

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Autor: Ivan Lukač

Nakon devet godina pauze Real Madrid osvojio je kup pobjedom protiv Osasune s 2.1. Nekad su kupovi imali težinu dok je danas u brzom nogometnom svijetu kup bitno natjecanje samo ako niželigaš sruši velikana ili ako neki velikan osvoji kup kako bi popunio duplu ili trostruku krunu.

Zato je pomalo čudno bilo vidjeti kako Real stvarno s velikim oduševljenjem slavi osvojen kup kralja. Razlog je što su čekali 9 godina, ali i možda njihov pobjednički mentalitet gdje cijene svaki osvojeni trofej.

Posebno veseo bio je i hrvatski kapetanLuka Modrić.Mozak Reala tako je došao do svog 29. trofeja u bogatoj karijeri te sveukupno 23. otkada je u kraljevskom klubu.

Može li se srušiti i Srnu?

Modrić tako s Realom ima više Ligi prvaka nego španjolskih kupova, ai sam Modrić rekao je što mu znači novi trofej u bogatoj kolekciji:

“Osvojio sam s Real Madridom 23 trofeja, a svaki od njih je impresivan. Jako sam zadovoljan. Kup? Posebno mi je drag jer nam je toliko puta dosad izmigoljio.” Iako je imao problema s ozljedama Modrić je na kraju odigrao 15 minuta, ali je i dalje u pitanju koliko je zapravo spreman posebno se odnositi na polufinalne susrete sa Cityjem.

Međutim, Modrić ima 29 trofeja, ali i dalje nije naš nogometaš s najviše trofeja.

S brojem 30 na vrhu je Modrićev prethodnikDarijo Srna. Lukin veliki prijatelj je većinu trofeja osvojio u redovima Šahtara kao kapetan ukrajinskog velikana uključujući i kup Uefe 2009. te je s Hajdukom za kojeg je igrao prije odlaska u Donjeck.

Foto: Ronald Gorsic/CROPIX

Modriću tako fale dva trofeja da sruši Srnu. Do kraja sezone Modrić je u igri za još dva trofeja. Jedan je onaj kojeg je već pet puta osvojio. Naravno riječ je o Ligi prvaka, a ovaj drugi bi ga još dodatno upisao u povijest hrvatskog nogometa.

Modrić ima priliku s hrvatskom osvojiti njen prvi trofej u povijesti Ligu nacije. Za početak Modrić će morati povesti momčad protiv Nizozemske u polufinalu.

Foto: Ronald Gorsic/CROPIX

Ono što je bitno je to da Modrić i dalje ima nestvarnu želju za pobjedom. Ovaj bi tjedan konačno trebao potpisati taj poznati ugovor o kojem se raspravlja da bi još jednu godinu proveo u Madridu. Što znači da će imati još jednu godinu da dodatno podeblja svoju kolekciju, ali ono što se i on sam nada da će baš u Nizozemskoj srušiti Srnu.

O njegovoj dugovječnosti najbolje je rekaoRio Ferdinard:“Ja ne vidim njegov kraj, pa on i sada, s 37 i pol godine, igra pedesetak utakmica po sezoni. Jednom kada se zaista umirovi, iako to meni u ovome času uopće nije realno, bit će egzemplar na svim nogometnim studijima kako trajati, u brutalnom svijetu nogomet koji stalno traži brže, više, jače. A on na sve ima spreman odgovor.”

I naravno ako ne prođe osvajanje Lige nacije uvijek Modriću i Vatrenima ostaje Europsko prvenstvo sljedeće godine, budući da se na Modrićevu dugovječnost ne bi trebalo čuditi da i tamo vodi Vatrene.

Autor:Ivan Lukač

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.

Više o temiIzvor: Dnevno.hr