Video u trendu na Twitteru pokazuje kako stvoriti meme token u 27 sekundi

Popularni video na Cvrkut pokazao je koliko je lako stvoriti meme kripto projekt, izazivajući zabrinutost da će se zaustaviti tvz. prostirka pullova povećati. Video, prvi put objavljen od strane generativnog umjetnika i studijskog programa Manifold Whitelightspokazao je kako stvoriti i implementirati meme token u samo 27 sekundi pomoću OpenZeppelinovog čarobnjaka za pametne ugovore.

Više od miljun pregleda

Programer je dodao da je video samo u obrazovne svrhe, a stvoreni Easy_Money token bio je samo na testu. Video je već prikupio više od 1,5 milijuna pregleda i gotovo deset tisuća oznaka. Mnogi dionici u kripto zajednici vjeruju da će to dovesti do širenja meme tokena koji će završiti kao rug pull, odnosno kao prevara.

Anonimni kripto detektiv ZachXBT primijetio je sve veći broj oznaka, komentirajući ‘wtf’ sa snimkom zaslona knjižnih oznaka dok je još bio manji od 2000. Rug pullovi prevladavaju među meme tokenima, gdje mnogi loši akteri stvaraju tokene kako bi ukrali sredstva investitora. Sada kada je razvoj meme tokena moguć za manje od minute, loši akteri mogli bi iskoristiti priliku da razviju što ih je više moguće.

Što to znači za kripto industriju?

Čak i prije nego što se ovaj video pojavio, nedavno je došlo do povećanja broja meme tokena na tržištu. Dok agregator kripto podataka CoinMarketCap navodi više od 500 meme tokena, igrači u industriji vjeruju da ih ima više od tisuću. Nedavni uspon Pepea i drugih poput WOJAK-a nagovještava da se sezona memeova vratila.

Za kontekst, digitalni umjetnik Rhet čovječanstvo stvorio je TURBO meme token pomoću ChatGPT-a u travnju. Danas je njegova tržišna kapitalizacija prešla 100 milijuna dolara jer je izazvala značajan interes zajednice.

U međuvremenu, kripto reporter Wu Blockchain izvijestio je da zlonamjerni igrači pokušavaju zaraditi na meme tokenima na razne načine. Kineski novinari rekli su da su se honeypot tokeni s istim imenom kao PEPE, TURBO itd. pojavili na Arbitrumu.

– Osnovna metoda je gurati ove tokene s istim imenom na čelu nadzornih platformi kao što su Dex Screener i DexTools umjetnim volumenom trgovanja i dodavanjem veće likvidnosti, zatim privući korisnika na kupnju, a zatim prodati veliku količinu tokena kada cijena poraste na određeni nivo radi

Više o temiIzvor: Leadermedia.hr