Muzza tjedan znanosti i ove godine u Zagrebu

Muzza tjedan znanosti, na veliko veselje djece i mladih, ali i odraslih vodi nas u svijet znanosti od 19. do 22. svibnja u Paviljonu 10a Zagrebačkog Velesajma. Čak 40 partnera ove će godine predstaviti najnovija dostignuća iz znanosti, budućnosti iz STEM područja te iz prirodnih i društvenih tema. U tri će se dana održati i devet panela.

Ulaz na Zagrebački Velesajam je besplatan za sve posjetitelje. Tjedan znanosti je novo iskustvo za djecu, mlade i studente. On okuplja akademsku i tehnološku zajednicu. Kroz interaktivno učenje i umrežavanje ostvaruje se susret sa znanstvenicima.

“Jako smo sretni što ćemo najvažnijoj javnosti, djeci i mladima, predstaviti ono najbolje od hrvatske znanosti. Smatramo da je jako važno u današnjem društvu promicati stvarne vrijednosti i stavljati naglasak na obrazovanje i znanost kao na stupove naprednog društva. Pozivamo djecu i njihove roditelje da nas posjećujemo i uživamo u zabavnim aspektima znanosti”, izjavila je Đurđica Protićpredsjednica udruge MUZZA.

Ovogodišnji Muzza tjedan znanosti obuhvatio je sve relevantne teme i svrstao u 14 područja; Pogled u svemir, Humanija – znanost o čovjeku, Superorganizam, Budućnost robota, Budućnost prometa, Mali znanstvenici, Senzacionalna znanost, Muzza LAB, E- LAB, Ekologija i klima, Filmska i medijska pismenost, Igrom do zdravlja te Biljni i životinjski svijet.

“Turistička zajednica grada Zagreba s veseljem podržava MUZZA Tjedan znanosti. Ovo je događanje edukativnog i turističkog karaktera s ciljem promicanja znanosti i njezino približavanje djeci i mladima, a to je važno ne samo za građane grada Zagreba nego i za goste koji naš grad posjećuju upravo radi ovakvih manifestacija”, izjavila je Martina Bienenfelddirektorica Turističke zajednice grada Zagreba.

Na čak 9 panela sudjelovat će vodeći hrvatski znanstvenici, gospodarstvenici te uglednici. Ministri Branko Bačić ja Oleg ButkovićAkademski Bojan Jerbić, Mate Rimac, Lovro Palaversa s Instituta Ruđer Bošković, Ante Radonićastronom i popularizator astronomije, meteorolog Zoran Vakulainovativan Vjekoslav Majetić, Alan Sumina iz Nanobita, glavna direktorica HUP-a Irena Weber te brojni drugi.

Muzza tjedan prošle godine znanosti posjetilo je više od 9000 djece i mladih. S novim školama te velikim povećanjem zanimljivih sadržaja ovaj događaj budućnosti ne smijemo propustiti.

Više informacija možete pronaći službenoj web stranici.

Više o temiIzvor:Bug.hr