Nevjerojatna snimka s hrvatskih autocesta: Kamion na A4 vozio u suprotnom smjeru

Nevjerojatna snimka stigla je s hrvatskih autocesta. Kamion na A4 vozio je u suprotnom smjeru. Tragedija je izbjegnuta pukom srećom. Detalje donosi reporterka Dnevnika Nove tv Anja Perković.


Vozač kamiona se na autocestu uključio kod Brezničkog Huma. Nakon što je shvatio da se uključen u krivom smjeru, kreće kočiti, a zatim se pomiče unatrag. U susret mu dolaze vozila, a on se pokušava okrenuti.

Blokirao je objekt prometne trake pa se vraća u krajnju desnu, odnosno traku s koje se uključio na autocestu, a koja inače služi za izlaz s autoceste. Pomiče se naprijed i još jednom se pokušava okrenuti.

Cijelo vrijeme dok se pokušava okrenuti, blokira promet i predstavlja veliku opasnost na autocesti. Nakon što se okrenuo, nastavio je voziti u pravom smjeru.

Policija je oko 19:40 sati pronašla vozača i kamion i očevid je u tijeku, kazala je Maja Ptiček iz varaždinske policije.

Reporterka Dnevnika Nove TV Anja Perković kazala je da je policija dojavu zaprimila nešto prije podneva i krenula u potragu: ”Riječ je o stranom kamionu, rumunjskih registarskih oznaka i pukom srećom je izbjegnuta tragedija”.

Kazna za ovaj prekršaj u kojoj je moglo biti i ljudskih žrtava iznosi od 1320 do 2650 eura ili zatvor od 60 dana, ali je moguće i oduzimanje vozačke dozvole za tu kategoriju vozila do godinu dana”, objasnila je Perković.

Dodala je i da iz Hrvatskih autocesta apeliraju na sve vozače da prilikom uključivanja na autocestu obrate pozornost na smjer kretanja.”

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 satia više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr