Oaza mira za odmor iz snova: Zavirite u novootvoreno noćenje s doručkom šarmantne istarske vinarije

Istra je jedna od najljepših destinacija ne samo u Hrvatskoj, već iu svijetu. Poznata po svojim prirodnim i kulturnim ljepotama, čarobnim gradićima i bogatom gastronomijom, Istra je u svako doba godine dobar izbor za kratko (ili duže) putovanje. Pruža nam jednako zadovoljstvo kako u proljeće, tako i usred ljetne sezone, samo se aktivnosti malo mijenjaju. Ne, ono što ostaje postojano tijekom cijele godine su gurmanski užici. Restorani, lokalni specijaliteti, tartufi, maslinovo ulje i vino – sve to isprepleteno je uživanjem u prirodnim i kulturnim ljepotama ove regije.

Istarske vinarije posebna su priča pa se posjet Istri ne računa ako ne vratite barem u jednu od njih. Vinski turizam u Hrvatskoj je brzo rastuća industrija i mnogi su vinari prepoznali ovu priliku za bolji plasman vina. Štoviše, raznovrsnost ponude raste svake sezone. Jedna od istarskih vinarija koju se isplati staviti na svoju travel mapu vinarija Cuj.

Vinarija Čuj

Ime Kraljević – CUJ temelji se na obiteljskoj tradiciji proizvodnje grožđa, vina i maslinovog ulja još od davnog 15. stoljeća. Kraljević kao ime obitelji, a CUJ u čast djedu koji je sadašnje vinograde posadio i iznjegovao. CUJ je bio njegov nadimak pošto je po lokalnom dijalektu uvijek govorio: CUJ, Cuj da ti rečem (čuj, da ti kažem).

Više o temiIzvor: Journal.hr