Boiler Arts & Culture: Novo mjesto u Splitu iza čije gastro ponude stoji poznati chef

Bojler Umjetnost i kultura

Drugo glavno jelo je – Janjetina ‘Sotto Sale’

Ovo jelo možemo opisati kao janjeći duo. Osim janjetine, sastoji se od konfitiranog i lagano zapečenog artičoka, kreme od artičoka, meda od jadranske bure koji se pravi u njihovoj kuhinji, mente, aceta i krušne mase od morske soli u kojoj je janjeći royal. Na samom kraju polije se i janjećim demi glače umakom. Za sve istinske ljubitelje mesa, a osobito janjetine, iskreno predlažemo ovo jelo kao nešto najposebnije što smo do sada jeli kada je janjetina u pitanju.

Janjetina 'Sotto Sale'

Bojler Umjetnost i kultura

Za kraj smo ostavili deserte. O njima nećemo puno pisati jer su riječi suvišne. Oni su umjetnost na tanjuru i posebno iskustvo koje sami trebate doživjeti. Prvo smo jeli La Gioconda, umjetničko djelo u svakom smislu riječi koje nam je favorit među desertima, a zašto je kuhar odabrao baš ovo ime saznajte sami. Zatim smo vjerojatno Pink Panther vol. 2.0 ja Pistachio Midori & Yuzu Blanc.

Bojler Umjetnost i kultura može se pohvaliti i odličnom ponudom pršuta poput Joselito Grand Reserva i kavijarima. Nadamo se da smo vam barem ukratko dočarali ovo specifično gastro iskustvo, s obzirom na koncept, cijene su prihvatljive, stoga je to još jedna dodatna preporuka za posjetiti ovo mjesto.

Više o temiIzvor: Journal.hr