Filmovi idealni za filmsku večer s mamom

Juno

Kada Juno MacGuff saznaje da je trudna nakon kratkog susreta, ona s prijateljicom Paulie Bleeker odluči proći kroz trudnoću i dati dijete na usvajanje. Namjeravala je pronaći savršene posvojitelje, a Vanessa i Mark Loring izgledaju kao da se uklapaju u njezinu idealnu sliku roditelja.

Kako trudnoća napreduje, tako i Juno postaje sve teže. Ne, par koji je odabrao uistinu je vrlo neobičan, jer vremenom njihovi postupci svima promijene život. Ovo je film koji vrlo uspješno pogađa emocije gledatelja, dirne vas, raznježi, zabavi, ali i potakne na razmišljanje.

Razglednice s ruba

Meryl Streep glumi Suzanne Vale, nadolazeću zvijezdu čija se karijera zaustavila zbog ovisnosti o drogama. Nakon što je ostala na rehabilitaciji, Suzanne završava sa skrbnikom: njezinom majkom, Doris Mann.

Film je adaptirao Carrie Fisher iz vlastitog romana i borio se s kompliciranim, ali odnosom punim ljubavi između glumice i majke. Mnogi su gledatelji usporedili odnos koji se opisuje u ovom filmskom ostvarenju s Carrienim odnosom s majkom u stvarnom životu.

Ricki i Flash

Meryl Streep glumi Ricki Rendazzo, majku troje djece koja je ostavila djecu kako bi mogla slijediti svoje rock n ‘roll snove. Mamie Gummer igra Rickinu kćer, Julie, koja je ljuta i razočarana što se njezina majka odlučila za život ispunjen putovanjima, glazbom i slavom, umjesto života kod kuće, a nije sasvim spremna iskupiti se. Bivši suprug u jednom trenutku objašnjava Meryl kako je njihova kći u problemima i tada se velika rock vraća kući kako bi pokušala riješiti probleme s kojima se njezina kćer suočava. Mamie Gummer je u stvarnom životu kćer Meryl Streep, a prvi put su se zajedno pojavile u filmu daleke 1986.

Sylvia

U Sylviji, Gwyneth Paltrow glumi pjesnikinju i autoricu Sylviju Plath koja se zaljubljuje u poletnog Teda Hughesa. I Hughes je pao na nju, unatoč upozorenjima njene majke, da se Sylvia pokušala ubiti i kako će se to možda ponoviti. Nažalost, majka je bila u pravu. Svaki student književnosti može vam reći kako priča završava. Unatoč bolnoj temi, film vrijedi pogledati.

Paltrow i Craig u glavnim ulogama odradili su sjajan posao. Blythe Danner u ulozi Sylvijine majke Aurelije na vrlo uvjerljiv način prikazuje ne samo ljubav prema kćeri nego i odnos američkog srednjeg staleža prema kulturi i poeziji.

Fotografija: IMDb

Više o temiIzvor: Journal.hr