Drama u Zagrebu: Roditelj učenika prijetio da će se ponoviti Beograd, intervenirala policija

Tjedan dana nakon masakra u beogradskoj osnovnoj školi, roditelj jednog učenika zagrebačke škole zaprijetio je profesorici da će se ponoviti Beograd. Intervenirala je i policija.


Incident se dogodio u jednoj zagrebačkoj školi kada je roditelj jednog od učenika zaprijetio da će se ponoviti beogradski scenarij.

U cijeli slučaj umiješala se i policija koja je pretražila učenikov dom u kojoj su pronađeni zabranjeni predmeti. O cijelom događaju obaviješteno je Ministarstvo obrazovanja.

“Mi smo prije nekoliko dana u jednoj zagrebačkoj školi imali incident gdje je roditelj prijetio nastavnicima da će im se dogoditi Beograd“, rekao Željko Stipić iz sindikata Preporod za RTLi dodao da je do prijetnje došlo jer je učenik dobio ukor.

Sigurnost u školama i dalje je veliki problem i potrebno je još dosta toga učiniti, no problem je činjenica da ravnatelji često odbijaju govoriti o tome, javlja Sindikat Preporod.

Cijeli incident prijavljen je ministarstvu obrazovanja.

„Ministarstvo znanosti i obrazovanja primilo je zahtjev Osnovne škole za pokretanje psihološke krizne intervencije što je i realizirano. Ravnateljica Osnovne škole savjetovana je o postupcima zaštite učenika te je upućena da prijavi jučerašnji događaj sukladno Protokolu o postupanju u slučaju nasilja među djecom i mladima”, poručili su iz ministarstva.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr