Šef Wagnera potvrdio: “Naša vojska bježi, izgubio sam oko 500 ljudi”

Ukrajinska vojna postrojba priopćila je u srijedu da je istjerala rusku pješačku brigadu s prve crte u blizini Bakhmuta, potvrđujući izjavu čelnika ruske privatne vojske Wagnera da su ruske snage pobjegle.


General pukovnik Oleksandar Sirskikoji predvodi ukrajinske kopnene snage, rekao je da su se ruske postrojbe u nekim dijelovima Bahmuta povukle do dva kilometra kao rezultat protunapada. Nije otkrio detalje.

Wagnerove trupe predvodile su višemjesečni ruski napad na grad u istočnoj Ukrajini, ali kažu i ukrajinske snage ofenziva u zastoju.

Moskva nije komentirala izvještaje da je njezina odvojena 72. motostreljačka brigada napustila pozicije u jugozapadnom predgrađu Bahmuta. Ruska brigada obično se sastoji od nekoliko tisuća vojnika. Bahmut je primarna meta velike ruske zimske ofenzive i poprište najvećih bitaka u Europi od Drugog svjetskog rata.

Šef Wagnera, Jevgenij Prigožinkoji je iznova optuživao redovne ruske oružane snage da ne podupiru valjano svoje vojnike, rekao je u utorak da je ruska brigada napustila svoje pozicije.

“Naša vojska bježi. 72. brigada profućkala je tri kvadratna kilometra ovo jutro, gdje sam izgubio oko 500 ljudi“, rekao je Prigožin.

Ukrajinsko istočno vojno zapovjedništvo je reklo da jest ruska brigada teško oštećenaiako je rečeno da Rusija i dalje pokušava zauzeti ostatak grada.

“Nažalost, još nisu uništili cijelu rusku brigadu”, rekao je u televizijskom obraćanju Serhij Cerevatjiglasnogovornik istočne vojne komande.

Rano u srijedu, Treća zasebna jurišna brigada, koju je krajem prošle godine formirao nacionalistički bataljun Azov, objavila je video jednog od osnivača Azova, Andrija Biletskijakoji je rekao da su njegove snage porazile rusku brigadu.

Od prošlog tjedna Prigožin je iznova prijetio da će izvući snage Wagnera iz Bahmuta ako ruske oružane snage ne pošalju više streljiva. U posljednjim komentarima u srijedu rekao je da njegova vojska prima samo 10 posto potrebnog streljiva.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr