Srbiju potresa novi zločin: Upao u solarij, ubio svoju djevojku pa sam sebi presudio

Muškarac u Novom Sadu u solariju ubio svoju djevojku i sebe. Uz to, priveden je otac 21-godišnje ubojice odgovornog za pokolj u Mladenovcu.

GalerijaUhićen otac napadača iz Mladenovca, ilustracija - 5 Uhićen otac napadača iz Mladenovca, ilustracija - 2 Uhićen otac napadača iz Mladenovca, ilustracija - 4 +1Uhićen otac napadača iz Mladenovca, ilustracija - 3


Muškarac je u Novom Sadu upao u solarij i iz vatrenog oružja ubio svoju djevojku, a potom i sebe. Zbog nasilja je imao zabranu prilaska djevojci te mu je oduzeto oružje. Pretpostavlja se da je ukrao ono čime je počinio kazneno djelo.

Hitne službe na mjestu pucnjave u Beogradu - 2“Zaledio sam se, ugledao sam poznate hlače i boju kose svoje kćeri”: Potresna ispovijest pomoćnika šefa bolniceUhićen Uroš B. - 1Špričao voće, kupio meso, a onda…: Monstrum iz Mladenovca nakon hapšenja progovorio io neviđenom zločinu u školi

Srbijanska policija privela je oca 21-godišnjaka koji je prošli tjedan bio u dva sela kod Mladenovca ubio 8 i teško ranio 14 ljudi. Bivšem pripadniku Vojske Srbije određeno je zadržavanje od 48 sati. Osumnjičen je za kaznena djela neovlaštena proizvodnja, držanje i nošenje oružja i eksplozivnih tvari. Pretragom njegove kuće pronađeno je više stotina komada različitog streliva, pištolji i eksplozivna naprava.

Unatoč još jednoj tragediji, stanje u Srbiji po pitanju naoružanja se mijenja.

Nakon što su vlasti građanima dale rok od mjesec dana za predaju ilegalnog oružja bez ikakvih posljedica, policija je već prikupila tri tisuće komada oružja i više od sto tisuća metaka.

“Samo bih rekao da smo u prva dva dana, praktički nepuna prva dva dana, imali smo mnogo više komada predanog oružja nego u prethodne tri kampanje koje smo provodili u prethodnom periodu“, rekao jeŽeljko Brkićdržavni sekretar u MUP-u Srbije.

MUP Srbije bio je prisiljen ispričati se jer su neke policijske uprave slale skandalozna pisma školama tražile popise problematične djece.

„Učinjen je jedan nesmotren potez. Zatraženi su određeni podaci koje Ministarstvo unutarnjih poslova nema ovlašteni pribavljati. Ovom prilikom, I želim ispričati svima onima koji su se osjećali uznemireno zbog ovakvog dopisa i želim poručiti da nemaju obavezu odgovarati na ovakav dopis”, objasnio je Brkić.

Učenici su se vratili u beogradsku osnovnu školu Vladislav Ribnikar, poprište prošlojednog krvoprolića u kojem je ubijeno osmero djece i zaštitar, ali nastave još nema. Učenicima, roditeljima i nastavnicima pruža se podrška, uključujući razgovore sa psiholozima.

“Nastava će početi u onome trenutku kada to procjene stručnih ljudi. Tu će biti, znači, i nastavnici i voditelji odjela i psihijatri, psihoterapeuti i kada djeca traže potrebu. Možda je sada to trenutak, oni će sad u sljedećem periodu, takav je negdje i stav, reorganizirati svoj prostor, učionicu, da taj hodnik, pretvore u uspomenu na svoje prijatelje. Vidjeli ste tu je more igračaka, more nekog cvijeća“, poručio je Milan Pašić, pomoćnik ministra obrazovanja.

Roditelji učenika zatražili su da im se stručno objasni što će biti s 13-godišnjim početnikom jer kod djece postoji strah da će biti pušten. Također je na njihov zahtjev odgođena komemoracija koja se trebala održati u školi.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 satia više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr