NOVI NADZOR U BOLNICI! U KBC Split umro Kanađanin, supruga uvjerena da je trebao preživjeti

Foto:Ivo Čagalj/PIXSELL

Autor: Dnevno.hr/MP

​U petak u splitsku bolnicu stiže nadzor Ministarstva zdravstva zbog smrti 69-godišnjeg kanadskog pacijenta koji je jutros umro na Jedinici intenzivnog liječenja.

Tamo je s Klinike za plućne bolesti bio prebačen zbog pogoršanog stanja.

Kako se doznaje u KBC Split, kanadski državljanin je pomoć u bolnici zatražio dva puta, prvi put krajem travnja kada je hospitaliziran tri dana zbog kašlja, te potom otpušten iz bolnice, a ponovno je primljen prije desetak dana te je to vrijeme proveo u Klinici za plućne bolesti.

U srijedu je nakon pogoršanja zdravstvenog stanja prebačen na intenzivan, gdje je jutros umro.

Bolnica: Pružena mu je odgovarajuća skrb

KBC je ustvrdio da je pacijentu tijekom hospitalizacije pružena odgovarajuća skrb i liječenje te je učinjena slikovna i laboratorijska obrada.

“Pacijentu se jučer stanje pogoršalo. Provedeni su svi postupci intenzivnog liječenja, ali je pacijent nažalost preminuo. ​Povjerenstvo za unut​a​rnji nadzor istražit će sve okolnosti liječenja pacijenta. Za sve osobe preminule u bolnici postoji obveza provođenja opdukcije​”​​, rekli su u KBC Split.​

Supruga tvrdi, trebao je još biti živ

O smrti Kanađanina Johna Timsa ​izvijestila je novi tv čijim je novinarima supruga umrlog pacijenta ispričala da su bili na odmoru u Dubrovniku kada joj je supruga uhvatila kašalj. Javili su se u splitskoj bolnici gdje mu je utvrđena anemija.

Rekla je da je tamo pao i udario glavom i slomio dvije kosti gležnja. Dodala je da je u bolnici imao respiratornih problema.

Ona je uvjerena da je umro zbog sepse uzrokovane gljivičnim oboljenjem grla, te smatra da je umro bez razloga i da bi trebao još uvijek biti živ. Ne želi da joj muža obduciraju.

Iz bolnice odgovara da je sve bilo po zakonu, a iako ona ne želi, obdukciju će obaviti bez njezina dopuštenja.

Autor:Dnevno.hr/MP

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.

Više o temiIzvor: Dnevno.hr