Revolut je uveo mogućnost trgovanja ETF-ovima

Britanska fintech tvrtka Revolut uvela je mogućnost trgovanja ETF-ovima u svojoj aplikaciji pa korisnici sada mogu trgovati dionicama ili obveznicama za bilo koji iznos koji žele, počevši od jednog eura.

– Ažurirali smo naše uvjete i odredbe kako bismo odražavali pravne zahtjeve i druge promjene u vezi s trgovanjem ETF-ovima. Osim toga, napravljeno je još nekoliko izmjena kako bismo pojednostavili naše uvjete i učinili ih povoljnijima za naše korisnike – navode u priopćenju koje su poslali korisnicima aplikacija.

U svom su priopćenju upozorili i na rizik ulaganja u ETF-ove, uključujući tržišni rizik, rizik likvidnosti i rizik koncentracije.

– Što god da vas zanima, naš potpuno opskrbljeni izbor ETF-ova će se pokriti. Uložite u industriju u razvoju kao što su umjetna inteligencija, kibernetička sigurnost i veliki podaci, ili u indeksima S&P 500, NASDAQ ili STOXX. S više od 100 ETF-ova možete ulagati u ono što vam je najvažnije – objašnjavaju iz Revolute.

Rast prihoda u 2022. godini

Korisnicima aplikacija dopušten je ograničen broj besplatnih trgovanja mjesečno, ovisno o pretplatnom planu pa tako korisnici standardnog plana imaju jednu besplatnu mjesečnu trgovinu, korisnici plus plana mogu besplatno trgovati tri puta mjesečno, premium korisnici mogu pet puta, a korisnici metal plana mogu 10 puta mjesečno trgovati besplatno.

Nakon što se prijeđe besplatno ograničenje, za svaku trgovinu primjenjivat će se varijabilna naknada od 0,25 posto. Revolut također primjenjuje godišnju naknadu za trgovanje od 0,12 posto tržišne vrijednosti vaše imovine, koja se naplaćuje mjesečno.

Londonski fintech već duže vrijeme omogućuje i trgovanje kriptovalutama, au 2022. su zabilježili i skok prihoda od 33 posto, o čemu smo već pisali u Vođa.

Mikko Salovaara, financijski direktor Revolute, otkrio je Reutersu da su prihodi tvrtke porasli na 1,03 milijarde dolara u 2022. godini. Rekao je da je broj novih pretplata i poslovnih računa porastao unatoč padu tržišta kriptovaluta, s obzirom da fintech klijentima nudi mogućnost kupnje, prodaje i razmjene preko 90 kriptovaluta.

Jedan od najvećih britanskih start-upova prikupio je 1,7 milijardi dolara od svog pokretanja 2015. godine. Međutim, Salovaara je kazao

Više o temiIzvor: Leadermedia.hr