Neobične vijesti s obje strane rusko-ukrajinske granice: Kijev demantira, ali ruski mediji tvrde da je počela protuofenziva

Prije početka Eurosonga ruske rakete pale su na Ternopilj, grad ovogodišnjih ukrajinskih predstavnika – grupe Tvorči. No novi su i sve čudniji gubici ruske vojske. U subotu su se, prema nepotvrđenim informacijama iz više izvora, gotovo istodobno srušila četiri borbena zrakoplova s ​​ljudskim posadom.

GalerijaSimultano rušenje ruskih letjelica - 6 Simultano rušenje ruskih letjelica - 5 Simultano rušenje ruskih letjelica - 4 +4Simultano rušenje ruskih letjelica - 3


Ruski prorežimski mediji danima bruje o tome da je ukrajinska protuofenziva zapravo već počela manjim akcijama na istoku. Moskva je potvrdila pogibiju dvojice pukovnika na prvoj crti kod Bakhmuta. Još izvanrednih vijesti stižu s druge strane granice.

Neslužbeno, u subotu su se u Brjanskoj oblasti srušile najmanje dvije, a možda i čak četiri ruske letjelice. Kommersant piše da su istovremeno pala ili uništena dva borbena aviona i dva helikoptera.

Moguće je da su bile dio iste jedinice koja je krenula u napad na Ukrajinu. Ukrajina ustrajno demantira da napada mete na teritoriju Rusije te da namjerava koristiti zapadne rakete dugog dometa za prekogranične udare.

“Nismo zainteresirani za to. Nemamo vremena, snage ni viška resursa za tako nešto. Usmjereni smo na pripremu kontraofenzivnih operacija”, rekao je Vladimir Zelenski.

On je na zasad uspješnoj eurospkoj turneji. Njemačka je objavila slanje dosad najveće vojne pošiljke u vrijednosti od tri milijarde eura.

“Ukrajinska vojska dobit će još borbenih tenkova Leopard 1, i još više oklopnih vozila Marder i raketnog sustava Iris-T”, rekla je njemačka kancelarka. Olaf Scholz.

Rusija za to vrijeme ne miruje. Topništvom zasipa prvu liniju duž tisuća kilometara od istoka do juga. Noćas, nedugo prije početka Eurosonge u Liverpoolu, raketirano je skladište Ternopila u dalekoj zapadnoj Ukrajini.

Inače, grad ukrajinskih predstavnika iz grupe Tvorchi. Glazbenici su rekli da su ruske rakete svakodnevna prijetnja gradova i selima njihove domovine koja se sprema za oslobodilačku akciju.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 satia više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr