Pregled tjedna: Od ministra koji ne bi kaznio one koji rade, nego ukazuju na probleme, preko novog okršaja Milanovića

Pregled tjedna koji se, čini se, ipak nije sve samo na Eurosongu, donosi Ivana Pezo Moskaljov.

Galerija+0Pregled tjedna - Ivana Pezo Moskaljov


Europa možda i je zaplesala u ŠČ ritmu – ali birali su Šveđane za pobjednike!

Otvorena je sezona prosvjeda! Medicinske sestre i tehničari hoće veće plaće. Propadnu li pregovori – štrajkat će! Država još ne popušta sucima. U štrajku su i rade “zaostale”. Iako sporost u pravosuđu građana već dugo dovodi do ludila.

Nema tko u predizbornoj godini ne “žica” povišicu – i ne kuca na vrata Banskih dvora koje čuvaju – duge cijevi. Policija je na nogama – traži tko prijeti smrću premijeru i ministrima! U sigurnosnu priču koju bi struka odradila potiho – upleo se i predsjednik. Pa šefu Vlade uzvraća – ne maltretiraj i ne radi show!

“Maloprije smo saznali da se tajna služba obračunava s ekstremistima u zemlji. Da li su planovi paravojsci, stranim obavještajcima, hakerima. To je to – ni špijuni nemaju mira”, rekao je. Zoran Milanović.

Čini se – ni državna tužiteljica. Još se vuku repovi ostavke bivše šefice USKOK-a. “Skrila se iza pisma” i odbila doći na saborsko rešetanje.

A pametnim je već dosta! Optužbe, propusti, nemar – potresaju sustav zdravstva. Preminuli na podu mrtvačnice, umrli u čekaonici hitne, starice u istom krevetu… Ministar bi kaznio zviždače u sisačkoj bolnici – oni koji su ukazivali na probleme!

Vratilo se – staro normalno. Pale su maske, nema više razmaka – rekosmo zbog pandemije i koronavirusa.

Još jedna poražavajuća statistika razočarala – djeca u Hrvatskoj među najdebljom su u Europi. Pa su se, zbog prevencije, u metropoli okupili supružnici europskih čelnika.

I u tjednu za nama gledali smo u Srbiju – i kolonu građana na ulicama. Nezadovoljnih i nemoćnih nakon teških zločina, ali željnih promjena. Izgubili su oslonac u predsjedniku koji u uzavreloj političkoj atmosferi – najavljuje kontra prosvjed svojih pristaša.

Grdo je bilo i Vladimir Putin gledati u oskudnu vojnu paradu. Zaokupila ga njegova proslava Dana pobjede, ali nije mogao skriti nikad manji mimohod na crvenom moskovskom trgu. Žešća je bila kritika Zapada i poruka Ukrajini!

Ususret sezoni bageri u desantu na dalmatinske otoke. Ruši se ilegalno. Ono što ne miče inspekcija – rješavaju vlasnici. A prije čak 7 tisuća godina gradila se novootkrivena cesta. Senzaciju pod morem kod Korčule našli su domaći arheolozi!

Cijeli je svijet trčao za one koji ne mogu – i pronalazak lijeka za ozljedu leđne moždine. Rijeka trkača, poruke zajedništva i novi rekordi u najbrojnijoj utrci u kojoj baš svatko pobjeđuje. I pamtit će ovo do kraja života.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 satia više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr