Youtuber napravio Tricorder i objasnio kako funkcionira

Obožavatelji Zvjezdanih staza barem su jednom pomislili da bi htjeli imati Tricorder. Za one koji se ne sjećaju najbolje ili možda jednostavno ne znaju, radi se o višenamjenskom ručnom uređaju kojeg izdaje Zvjezdana flota, a koji može obavljati tri funkcije – skenirati okolinu, snimati podatke i analizirati ih.

Iako se na internetu mogu naći replike, one, ruku na srce, ne funkcioniraju baš najbolje. Toga je bio svjestan i youtuber Šugav_Pas, koji je odlučio napraviti sam svoj Tricorder s animiranim zaslonom na dodir, LED osvjetljenjem, raznim tipkama i prepoznatljivim zvučnim efektima. Nedavno je i objavio video u kojem objašnjava kako funkcionira cijeli uređaj.

Naime, u videu je, među ostalim, prikazano kako se pritiskom na tipke aktiviraju različiti zvučni efekti, ovisno o tome koliko ih se dugo drži. Na animiranom zaslonu prikazuju se različiti dijagnostički podaci, baš kao iu seriji, a može se smanjiti ili povećati osvjetljenje, ovisno o željama korisnika.

Sve u svemu, riječ je o zaista impresivnoj kreaciji ovog youtubera, koju su prepoznali i ostali obožavatelji Zvjezdanih staza na društvenim mrežama.

Više o temiIzvor:Bug.hr