Trentov izraz lica najbolje opisuje Liverpoolovu pobjedu, a onda i Leicesterovo potonuće

Leicester City ušao je u susret 36. kola Premier lige na pretposljednjem mjestu s 30 bodova, dva manje od trenutno sigurnog Evertona na 17. poziciji. Otkad je preuzeo klupu od posrnulog Brendana Rodgersa, Dean Smith ubilježio je tek jednu pobjedu, au posljednja tri kola mora se vaditi protiv Liverpoola, Newcastlea ja Zapadna Hama.

Prvu prepreku nije uspio prijeći; Redsi su danas došli u King Power i deklasirali Lisice rezultatom 3:0 te su ih gurnuli u još teži križ.

Leicester je u cijeloj utakmici napravio premalo i izgledao, kao iu većini sezone, nedoraslo. Liverpool, koji aktivno voli Ligu prvaka, zabio je dva gola u tri minute za lijepu prednost na poluvremenu, a postigao ih je isti igrač.

Igrala se 33. minuta kada je Mohamed Salah poslao krasnu loptu prema nečuvanom Curtisu Jonesu na lijevu stranu kaznenog prostora, a on je lagano zabio za 1-0. Luis Diazkoji je započeo akciju, spretno je izbjegao zaleđe i nadmudrio nesigurnog Wouta Faesaa momci s Anfielda opet su izbjegli ofsajd tri minute kasnije i otišli na dvije razlike.

Opet je zabio Jones i to još jednom na Salahovo dodavanje; Egipćanin je pronašao mlađeg suigrača u suparničkom šesnaestercu. Lisice nisu uspjele izvesti ofsajd zamku kako spada, a Jones se okrenuo i krasno pospremio loptu u mrežu Daniela Iversena. Leicesterova jedina poštena prigoda dogodila se na otvaranju kada je Jamie Vardy izbio pred Alissona, a ovaj zatvorio svoj bliži kut.

⚽️ 30/12/22: Wout Faes postiže dva autogola protiv Liverpoola.

⚽️ 15/05/23: pogreška Wout Faesa dovodi do otvaranja Curtisa Jonesa.

Jones je prvi igrač koji je zabio dva puta u utakmici za Liverpool protiv Leicestera od… Wout Faesa 😬🦊 pic.twitter.com/rcdvuV1u8y

— SPORTbible (@sportbible) 15. svibnja 2023

Liverpool je riješio priču u 71. minuti i to na prekrasan način. Preporođeni Trent Alexander-Arnold raspalio je nakon što mu je — a tko drugi — Salah odložio loptu iz slobodnog udarca i postavio konačnih 3-0. Arnold je ljepoticom upotpunio hat-trick egipatskog ofenzivca, a Liverpool je otišao na 65 bodova na petom mjestu. Redsi imaju jedan bod manje od Manchester Unitedali i utakmicu više, a do kraja valjaju odigrati susrete s Aston Villom i fenjerašem Southamptonom. Prijeti i Brighton koji je šesti s 58, no i dvije utakmice manje.

S druge strane, Leicester ima još dva kola za spašavanje broda koji tone, ali stvari ne izgledaju nimalo dobro, barem prema dojmu s terena. Nekadašnji engleski prvak mnogima je drag, sve do ove sezone slavio je za stabilnu momčad koja je sjajno izgradila pedigre na Otoku iu Europi, ali bi sljedeće sezone mogao čekati Championship…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr