Kontroverzan savjet: Aboukhlal je odbio nositi duge boje pa je zaradio suspenziju zbog nečeg drugog

Marokanski reprezentativac Zakaria Aboukhlal imao je sjajnu sezonu; nakon što je stigao do četvrtog mjesta na Svjetskom prvenstvu sa svojom reprezentacijom, u Toulouse istaknuo se odličnom formom. Francuski klub osvojio je Coupe de France, a Aboukhlal je zabio u finalu protiv Nantesaau aktualnoj kampanji zabio je 13 golova i namjestio njih pet u svim natjecanjima.

Međutim, u posljednjih nekoliko dana pronašao se u središtu kontroverze. Možda ste mogli pročitati kako je nekolicina igrača iz Ligue 1 odbila nositi dresove s motivima dugih boja tijekom proteklog vikenda, ai Aboukhlal je bio jedan od njih. Odlučio je ne nastupati protiv Nantese, objašnjavajući sljedećim priopćenjem:

“Kao prvo, želim naglasiti da imam najveće poštovanje prema bilo kojem pojedincu, bez obzira na njegove osobne preference, rod, religiju ili pozadinu”, poručio je. “To je princip koji se ne može više naglasiti. Poštovanje je vrlina koju jako cijenim. Širi se na druge, ali i zahvaća poštovanje prema mojim osobnim vjerovanjima. Stoga ne vjerujem da sam baš najpogodnija osoba za sudjelovanje u ovoj kampanji. Iskreno se nadam da će moja odluka biti na poštovanje, kao što svi želimo da se drugi prema nama odnose s poštovanjem.”

Ta je poruka podigla dosta obrva u Francuskoj. Mnogi smatraju da je 23-godišnji Aboukhlal, inače rođen u Rotterdamu, homofob, a Toulouse ga je danas odlučio suspendirati, ali zbog potpuno druge stvari za koju u ovom trenutku nije jasno da se dogodila.

Naime, aktualni osvajač Kupa objavio je da će Aboukhlal do daljnjeg trenirati odvojeno, a evo i zašto:

“Suočen s ozbiljnim navodima koje je objavio RMC Sporta tiču ​​se Toulouseova igrača Zakarije Aboukhlala, klub želi priopćiti da će igrač do daljnjeg trenirati odvojen od preostale momčadi, ovisno o rezultatima interne istrage”, piše u priopćenju.

Stvar koju je objavio RMC Sport tiče se navodne Marokančeve izjave koja se dogodila netom poslije osvajanja Kupe. Kako priča ide, Laurence ArribageToulouseva dogradonačelnica zadužena za sport, navodno je zatražila da igrači budu tiho tijekom govora trenera Philippea Montaniera za vrijeme slavlja. Francuzi su dodali kako je Aboukhlal na to rekao da tamo odakle dolazi “žene ne razgovaraju tako s muškarcima”. Isti izvor dodao je kako se kasnije ispričao zbog toga.

Arribagé je u međuvremenu potvrdila RMC– time što je zamolila igrače da budu tihi i da nisu dobro reagirali na to, ali je istovremeno odbacila navode spomenutih medija o navodnom Aboukhalalovu komentaru.

Ne, Toulouse je sada odlučio djelovati i suspendirati Marokanca zbog stvorene kontroverze, makar dok se ne provede navedena istraga. Svakako zanimljiva situacija…

Zakaria Aboukhlal, kao i Idrissa Gana Gueye, duboko je principijelan u svojim vjerskim uvjerenjima kada je riječ o homofobičnosti, ali je izrazito opušten u pogledu svih svojih drugih navodnih vjerskih ‘načela’ https://t.co/eexmDaGo7a pic.twitter.com/OcunvBfHMd

— Alfie | HITC Sedam (@HITCSevens) 15. svibnja 2023

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr