Zagreb i Split na svjetskoj mapi najnovijih tehnoloških trendova

Među brojnim prirodnim ljepotama, koje svakog ljeta iznova otkrivamo, ovu su sezonu otvorile odlučile dvije tehnološke konferencije koje će u Splitu i Zagrebu između 23. svibnja i 2. lipnja ugostiti više od 80 stručnjaka revolucionarne blockchain tehnologije. Od konkretnih primjera primjene u svakodnevnom životu do rješenja koja tek iščekujemo, BlockSplit ja Web3 priče pripremili su programe za više od 1000 uzvanika u dva najveća hrvatska grada.

Tim iz BlockSplita, sada u svojoj četvrtoj sezoni najveće regionalne Web3 konferencije, ove godine dovodi 60 vrhunskih svjetskih stručnjaka koji će pokrivati ​​teme od razvoja blockchain protokola i decentraliziranih aplikacija do uloge decentraliziranih platformi za budućnost znanosti u samom centru dalmatinske metropole 23. i 24. svibnja. Ove će godine takozvani DeSci (decentralizirana znanost) imati svoj program na glavnoj pozornici konferencije, gdje će se vodećim glasovima industrije pridružiti gradonačelnik grada, profesor i doktor fizike. Ivica Puljak.

“Od početka nam je cilj da na BlockSplitu uvijek ima nešto za one koji tek kreću u ovaj svijet, ali i one puno iskusnije. I danas je sasvim jasno koliko se brzo razvija naša zajednica i ova industrija u Hrvatskoj. Neki su od naših sponzora u ovih nekoliko godina stigli od startupa do milijunskih evaluacija”, poručio je Antonio Perić-Mažarsuosnivač konferencije.

Antonio Perić-Mažar

Rast zajednice i interesa za blockchain, pogotovo među ženama u regiji, potaknuo je i time iza Web3 Tales konferencije u Zagrebu. Ona će se održati u Muzeju suvremene umjetnosti 1. i 2. lipnja, a organiziraju je u potpunosti žene, i sve redom volonterke, članice Alice u Blockchainsu, udruge za edukaciju i promoviranje žena u svijetu kripta, fintecha i blockchaina. Web3 Tales stoga će staviti upravo vrhunske žene ove industrije u prvi plan prije parstotinjaka posjetitelja koji će ujedno imati priliku posjetiti, po prvi put u Hrvatskoj, NFT izložbu 10 prominentnih digitalnih globalnih umjetnika.

“Obzirom na izrazito nisku zastupljenost žena u fintech i blockchain industrijama, gdje manje od 27 posto zaposlenih čine žene neovisno o ulozi, želimo što veći broj žena potaknuti da se uključe u ovo područje. Zato nas veseli što ćemo na W3T konferenciji, koja je namijenjena svima, vidjeti među govornicima čak 70 posto stručnih žena te na taj način pokazati što inkluzivnost i raznolika budućnost interneta podrazumijeva”, istaknula je Anamaria Žuvanićsuosnivačica Alice in Blockchains i organizatorica Web3 Tales konferencije.

Anamaria Žuvanić

Obje konferencije veliki naglasak stavljaju na interakciju i radionice. Tako će posjetitelji konferencije Web3 Tales moći na licu mjesta otvoriti svoj kripto novčanik, naučiti kako napraviti NFT i zaštititi se online. Na BlockSplitu će nešto iskusniji blockchaineri proći kroz proces pripreme pametnih ugovora, upoznati se s novom generacijom NFT-ova, kao i novom EU zakonskom regulativom.

Regionalna blockchain zajednica izrazito je čvrsta i dobro povezana što ova iskustva čini tim vrijednijima. Web3 konferencije inače su specifične po prilično aktivnom umrežavanju i partijama gdje se svaki gost može upoznati i popričati s doslovno bilo kojim sudionikom konferencije. Svatko će odvojiti po par minuta za razgovor i poslušati što imate za reći, zato iskoristite BlockSplit i Web3Tales kako biste napokon postavili sva svoja pitanja o blockchain tehnologiji.

„Drago mi je da se s BlockSplitom razvija nova priča u vidu Web3 Tales konferencije. Velika je to stvar za pozicioniranje Hrvatske u web3 svijetu, što će privući provjerene stručnjake i brojne investitore te tako olakšati razvoj novih ideja i proizvoda. Potražnja za decentraliziranim sustavima samo će rasti, a mi smo tek na početku“, dodao je za kraj Antonio.

Ulaznice za BlockSplit ja Web3Tales možete kupiti u zajedničkom paketu za 200 eura po osobi

Više o temiIzvor:Profitiraj.hr