Zašto su poklon kartice novi trend u poslovnom svijetu?

Poslovni svijet je u stalnoj evoluciji, a novi trendovi pojavljuju se gotovo svakodnevno. Dobri menadžeri i vlasnici tvrtki koji su svjesni važnosti toga da se pozicioniraju kao predvodnici u svojim nišama odnosno industrijama, pomno prate i važe snagu odnosno nedostatke tih inovativnih kretanja te su sposobni prije drugih procijeniti njihovu održivost.

Tako oni koji pomno prate događanja u poslovnom svijetu, znaju kako je jedan od najpopularnijih trendova u posljednjih nekoliko godina, darivanje poklon kartica. Ova praksa postaje sve češća jer poslodavci prepoznaju mnoge prednosti koje dolaze s njom.

Što tvrtke kažu o poklonima

Pitate se što kažu istraživanja o poklonima u poslovnom svijetu? Pa zapravo, dosta toga dobrog. Naime, prema jednom ispitivanju koje je proveo Forbes, preko 80% ispitanih tvrtki izjavilo je kako su takvi pokloni poboljšali odnose sa zaposlenicima ili klijentima, a 48% se izjasnilo da je poklanjanje istih donijelo njihovu organizaciju značajnu korist. Jedna od spomenutih koristi bila je činjenica da se primatelj takvog poklona osjeća cijenjenim, poboljšala se lojalnost kupaca i poboljšalo se zadržavanje odnosno retencija zaposlenika u poduzećima.

Upravo iz toga razloga, u SAD-u i Zapadnoj Europi poklon kartice su etablirani model nagrađivanja i odavanja priznanja za dobro obavljen posao. Jednostavnost administriranja i široke mogućnosti izbora koje primateljima pružaju u kontekstu odabira nagrada, dodatno doprinose činjenici da se sve veći broj poslodavaca i tvrtki odlučuje za njih.

Poklon kartice – motivacija i zadržavanje zaposlenika

Zašto tvrtke preferiraju darovne kartice?

U posljednjih desetak godina iskristaliziralo se nekoliko razloga koji pokazuju zašto tvrtke ili poslodavci, kad god mogu, trebaju birati poklon kartice.

  • Sloboda izbora – Poklon kartice mogu se koristiti u raznim fizičkim i online trgovinama, u sklopu aktivnosti i sl.
  • Personalizacija – Ove kartice mogu biti personalizirane s imenom osobe kojoj idu i porukom zahvale
  • Jednostavnost administracije – Korištenje darovnih kartica olakšava administraciju i praćenje, posebno kada se radi o većim grupama zaposlenika
  • Povećajte motivaciju – Poklon kartice izvrstan su način povećanja motivacije i angažmana zaposlenika, što je ključno za poslovni uspjeh
  • Povećanje produktivnosti – Zaposlenici koji se osjećaju cijenjeno i nagrađeno skloniji su biti produktivniji
  • Povećanje zadovoljstva – Kada se zaposlenici i poslovni partneri osjećaju cijenama i nagrađenima, to može povećati njihovo zadovoljstvo i lojalnost prema brandu
  • Fleksibilan proračun – Poklon kartice dolaze u različitim iznosima, što vam omogućuje prilagodbu proračuna
  • Brza isporuka – Ove kartice mogu se brzo isporučiti, što ih čini idealnim rješenjem za zadnji tren poklone, zahvale ili nagrade.
  • Poboljšanje imidža tvrtke – Poklon kartice sjajan su način za poboljšanje imidža tvrtke kod šire javnosti, zaposlenika i poslovnih partnera.
Poklon kartice - prednosti
A

Fleksibilnost, inovativnost, prilagodljivost

Bez obzira na namjeru, poklon kartice bez sumnje mogu pomoći korporacijama u postizanju poslovnih ciljeva jer na inovativan način poboljšavaju Vašu povezanost s primateljem. Razlog tome leži u činjenici da poklon kartice stvaraju pozitivne emocije i pokazuju da Vam je stalo do poslovnog odnosa. Kao rezultat toga, poslovni partneri/klijenti se osjećaju važnima i cijenama, što može dovesti do boljeg poslovnog angažmana, davanja prednosti Vašoj organizaciji pred drugima i veće lojalnosti.

Kada pak govorimo opoklon karticama u kontekstu zaposlenika, umjesto da poklanjate generičke poklone koji mogu završiti zaboravljeni u ladici, poklon kartice omogućuju zaposlenicima da sami odaberu gdje, kako i kada će iskoristiti pojedinu karticu. Ujedno će ovakva vrsta poklona pružiti temelj za izgradnju emocionalne veze zaposlenika s tvrtkom u kojoj rade.

Sve to rezultira zadovoljstvom poslom i većom stopom retencije zaposlenika, što će u konačnici smanjiti troškove regrutacije i obuke novih zaposlenika.

Kreativan poklon u svakoj prigodi

Kao pravi stručnjaci za poklon kartice, od samog početka našeg poslovanja razmišljali smo o idealnoj ponudi poklona za Vaše zaposlenike i poslovne partnere. Zato Vam danas možemo ponuditi dva fantastična rješenja za poslovne poklone koji daju više – Super kartica ja SelectBoxpoklon kartice!

Poklon kartice – SuperCard

Super karticaomogućuje da jednostavno pošaljete zaposleniku ili poslovnom partneru na e-mail kupljen kod odabrane vrijednosti uz Vaš osobni pozdrav. Primatelj zatim odabire u kojoj online trgovini želi iskoristiti kod i čarolija može započeti! Ovo je jedina poklon kartica s kojom je moguće kupovati u različitim vrijednostima i koristi se u više od 500 fizičkih i 50 internet trgovina. Dolazi u 4 različita motiva: Super E, SuperCard White, SuperCard Black i SuperCard Eco i može se iskoristiti kod partnera kao što su Crystal Vision-Swarovski, Elysees, Pivovara Medvedgrad, DM, Intersport, Decathlon, Head, Superdry, BabyCentar, Froddo, Amazinga i mnogi drugi.

Zbog svega navedenog, već danas motivirajte zaposlenike, izgradite fenomenalan odnos s poslovnim partnerima, etablirajte se kao vrhunski poslodavac i pobrinite se da Vaša tvrtka bude posvuda percipirana kao vrhunski brend!

Više o temiIzvor:Profitiraj.hr