Jedan se spasio od otkaza, a drugi je bio na rubu. Pioli: Sve smo pokvarili u 15 minuta prve utakmice

INZAGHI ODUŠEVLJEN

Foto: REUTERS/IPA/PIXSELL

Jako smo razočarani. Nitko nije očekivao da će do polufinala doći momčad koja je prošle godine ispala u skupini, ali htjeli smo ući u finale, rekao je trener Milana nakon ispadanja

U početku je to bio samo san, ali uvijek smo vjerovali. Došli smo do polufinala izvanrednog serijala, a ovako pobijediti u derbiju je neizmjerno zadovoljstvo, započeo je nakon prolaska u finale Lige prvaka trenera Cijeli Simone Inzaghi.

U uzvratu su njegovi izabranici slavili s 1-0 (uklj. 3-0) protiv gradskih rivala, a sada čekaju protivnika iz igre Manchester Cityja ja Real Madrid (1-1) s kojim će igrati u Istanbulu 10. lipnja u pohodu na četvrti naslov najelitnijeg europskog natjecanja.

– Od siječnja smo igrali četiri derbija i sve pobijedili. Milan je prvak Italije i jako je kvalitetan, ali su moji igrači bili izvrsni i zaslužuju uživati ​​u večeri – objasnio je Inzaghi pa se osvrnuo na moguće protivnike:

– Prva je utakmica bila izjednačena, vidi se da su kvalitetni. To su dvije najbolje momčadi u Europi pa ću sa zanimanjem pratiti utakmicu.

Prije mjeseca dana bio je na rubu otkaza i na meti kritika navijača, a situacija se sad preokrenula.

Fotografija: ALBERTO LINGRIA

– Znam što se događalo posljednjih mjeseci i sretan sam što uz sebe imam tim koji me pratio u svemu. Nitko nam ništa nije dao besplatno, igrali smo protiv jakih momčadi i došli do finala – zaključio je.

Navijači zazivaju otkaz treneru Milanu Pioliju

Dok su s jedne strane grad i San Siro ili Giuseppe Meazza, kako vam je draže, oduševljeni, s druge strane razočaranje. Stjepan Pioli nije uspio posložiti momčad u uzvratu pa su ‘rossoneri’ ispali bez da su ozbiljnije ugroziliOnanuna golu rivala. Dok se njegov kolega s druge strane ovim ‘spasio’ otkaza, pred Piolijem su teški dani.

– Jako smo razočarani. Nitko nije očekivao da će do polufinala doći momčad koja je prošle godine ispala u skupini, ali htjeli smo ući u finale. Upropastili smo sve u prvih 15 minuta prve utakmice, a nakon toga smo uglavnom dobro igrali. Imali smo nekoliko šansi, ali to ne bi bilo dovoljno – objasnio je strateg Milana pa nastavio:

Fotografija: ALBERTO LINGRIA

– Igračima ništa ne mogu prigovoriti, pokušali smo nametnuti svoj stil nogometa i iskoristiti svu energiju. Bili smo blizu, ali nismo bili opasni prema naprijed kao inače. Oni su bili defenzivno stabilni i iskoristili prilike, mi nismo.

Ispred Piolija su sad još tri kola Serie A, a Milan se nalazi na petom mjestu sa 61 bodom. Prve četiri vode u Ligu prvaka, pitanje je što će biti s Juventusom koji ima 69 bodova, ali sud će im vjerojatno oduzeti devet pa će se do kraja sezone voditi ‘mrtva utrka’ za plasman u najelitnije europsko natjecanje. A mogla bi to biti i voditeljica za upravu Milana koja će morati odlučiti što s talijanskim strategom koji ima ugovor s klubom do ljeta 2025. godine, a već neko vrijeme nije omiljen među navijačima.

Najčitaniji članci

Odaberi temu koju želiš pratiti Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku

Više o temiIzvor: 24sata.hr