OSNIVA SE NOVA SPECIJALNA GRUPA! Glavna državna odvjetnica odlučila stati na kraj kriminalcima

Foto: Damjan Tadić / CROPIX

Autorica: Franka Alvarez

Osniva se Specijalizirana grupa za suzbijanje računalnog kriminaliteta pri Državnom odvjetništvu (DORH) prema odluci glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoja Šipeka. Njezina namjera je da to tijelo ima savjetodavnu, instruktivnu i koordinacijsku funkciju.

Grupa se osniva kao savjetodavna institucija koja će davati upute nižim državnim odvjetništvima u slučajevima koji se odnose na računalne zločine ali će ujedno voditi evidenciju i nadzor nad tim predmetima u cijeloj Hrvatskoj.

Budući članovi te grupe birat će se iz redova državnoodvjetničkih dužnosnika po nalogu glavne državne odvjetnice, a njihov voditelj bit će Emilijo Kalabrić, zamjenik glavne državne odvjetnice. U skupini će biti petero članova, a prema potrebi sudjelovat će i drugi zamjenici glavne državne odvjetnice koji prate određenu grupu kaznenih djela.

U cilju izvršavanja svojih zadataka i postizanja učinkovitosti u procesuiranju ovih kaznenih djela, specijalizirana grupa će surađivati ​​s Odjelom za kibernetički kriminal Ministarstva unutarnjih poslova i sa specijaliziranim međunarodnim tijelima nadležnima za ovo područje.

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.

Više o temiIzvor: Dnevno.hr