Bajkovita Logarska dolina savršeno je mjesto za vikend izlet u prirodi

Konačno je stiglo proljeće, dani su sve duži i topliji pa su vikendi rezervirani za odlaske na putovanja i boravak na otvorenom. Sloveniju uvijek rado biramo za jednodnevne ili vikend izlete jer, osim što nam je blizu, nudimo ponešto za svakoga. Priroda je u Sloveniji uistinu čarobna, a pronaći ćete sve, od planina do jezera. Tu su i brojne terme, zatim odlična gastro ponuda, što sve zajedno čini zaokruženi vikend izlet na kojem ćete sigurno napuniti baterije.

Najljepša alpska dolina u Europi

Često predlažemo lokacije u Sloveniji za izlete, a danas je na redu bajka Logarska dolina. Riječ je o jednoj od najljepših alpskih ledenjačkih dolina u Europi, a nalazi se u Kamniškim Alpama na sjeveru Slovenije. Dugačka je 7 kilometara, a na svakom koraku podijelit ćete se prekrasnom netaknutom prirodom.

Dolina je poznata po brojnim slapovima, među kojima je najpoznatiji šamariti Tržište 90 metara visine. Poseban je po tome što voda iz njega teče kroz minijaturne stijene sve dok se ne pretvori u veličanstveni vodopad od 90 metara. Također je vrijedno istaknuti šamariti Pokloniti sekao i Jazbina vodopadi.

Istražite i izvor rijeke crnea ne zaboravite se pofotkati kraj Logarjev lipe koja je svojevrsni simbol doline. Visoka je 24 metra, a promjer njenog debla je 485 centimetara. Zbog svoje vrijednosti od 1987. godine proglašena spomenikom prirode.

Okićena je i Logarska dolina impresivni vrhovi od kojih su neki visoki i do dvije tisuće metara pa ćete uživati ​​u spektakularnim prizorima. Ako ste raspoloženi za aktivan odmor, možete se čak i zaputiti na obližnje vrhove. Osim planinarenja, dolinom možete voziti bicikl, šetati ili otići u foto lov na životinje u njihovom prirodnom okruženju. Logarska dolina primamljiva je u svako doba godine, a zimi se možete okušati u skijaškom trčanju, skijanju i sanjkanju.

Više o temiIzvor: Journal.hr