Svi ste čuli za metodu curly girl, ali koje druge metode vraćaju sjaj vašim kovrčama?

Dubinski regeneracijski tretman

Ljudi s valovitom ili kovrčavom kosom često imaju problema sa suhim vlasištem i svrbežom. Kada se proširi na pramenove kose, onda dolazi do smanjenog kovrčanja kose i njenog pucanja. Dubinski regeneracijski tretman je rješenje ako želite vratiti izgubljene kovrče. Prvi korak je da navučete kosu prije nego što nanesete dubinski regenerator. Pazite da koristite organske proizvode, pogotovo ako imate osjetljivo vlasništvo.

Proteinski shakeovi i tretmani

Oštećenu kovrčavu kosu možete vratiti proteinskim tretmanima. Proteinski proizvodi za kosu poništit će uvjete koji su uzrokovali pucanje kose. To uključuje izlaganje pretjeranom toplinskom oblikovanju, normalnom vremenskom utjecaju ili ponekad kemijskoj obradi. Kako pomažu proteini? Proizvodi bogati proteinima poboljšavaju gustoću i volumen kose. Ako pak ne želite koristiti proteinske proizvode ili vam ne pomažu, rješenje može biti u proteinskim shakeovima. Oni su organski te ih možete sami napraviti. Sve što je potrebno je jedno jaje, avokado, žličica djevičanskog maslinovog ulja i šalica kokosovog mlijeka. Sastojke pomiješajte u blender te dodajte eterično ulje lavande i eterično ulje eukaliptusa. To će osim kovrče, oštećenoj kosi vratiti i sjaj. Shake treba nanijeti na kosu te ga umasirati. Ostavite da djeluje pola sata prije nego isperete vodu.

Pranje kose tri puta tjedno

Količina šampona koju koristite može povećati isušivanje i oštećenje kose. Osim toga, neki šamponi su presnažni za vlasništvo i mogu loše utjecati na prirodna ulja. Kakav god šampon koristio bitno je da kosu ne perete više od tri puta zajedno. Ako nemate problema s peruti, kosu možete pratiti čak i dva puta tjedno. Kovrčava kosa je po prirodi suša, stoga ne želite koristiti previše šampona koji će se dodatno osušiti.

Kovrče (2)

Kakve frizure nositi za oživljavanje kovrča?

Frizure poput repova i punđi zatežu dlake, oštećuju kosu i uništavaju kovrče. Za oživljavanje kovrča prigrlite malo drugačije frizure poput pletenice. Osim što odlično izgledaju, pozitivno utječu na zdravlje kose.

Više o temiIzvor: Journal.hr