Hoće li kiša konačno prestati? Meteorolog Ivan Čačić otkriva kakvo nam vrijeme čeka idućih nekoliko dana

Pred nama je nastavak promjenljivog, ali i svakim danom zamjetno toplijeg vremena. Osobito u gorskom području povremeno i dalje valja računati na kratkotrajnu kišu ili pljusak, no u znatno manjoj količini nego prethodnih dana. Neće izostati ni sunčana razdoblja kojih će u sljedeća dva dana biti najviše na Jadranu.

Galerija+0Ilustracija


Ciklonalna aktivnost u Sredozemlju u četvrtak će malo oslabiti premda će se još iznad naših krajeva zadržavati malo nestabilniji zrak. Dio tog zraka vezan je uz rub ove atmosferske fronte, čiji glavni dio ostaje sjeverno od naše zemlje.

U četvrtak ujutro u unutrašnjosti pretežno oblačno mjestimice uz malo kiše i to prije svega u gorskim i istočnim predjelima. U unutrašnjosti vjetar slab do umjeren, a na sjevernom dijelu Jadrana umjerena do jake bure, podno Velebita i dalje povremeno s olujnim udarima. Najniža jutarnja temperatura zraka od 7 do 12, na Jadranu od 12 do 16 Celzijevih stupnjeva.

Danju u Središnjoj Hrvatskoj pretežno oblačno uz postupno smanjenje naoblake i uglavnom bez oborina. Puno većinom umjeren sjeverac i sjeveroistočnjak, a najviša temperatura bit će od 14 do 16 stupnjeva.

U istočnim predjelima pretežno oblačno mjestimice uz kišu ili poneki pljusak i to češće u Podunavlju. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Posljednje temperature od 13 do 16 stupnjeva.

U Gorskoj Hrvatskoj pretežno oblačno još mjestimice uz malo kiše. Na Jadranu djelomice sunčano i uglavnom suho, poslijepodne uz daljnje razvedravanje. Na Jadranu i dalje vjetrovito uz umjerenu i jaku, podno Velebita na udare i olujnu buru. Najviša dnevna temperatura u gornjem području od 11 do 14, na Jadranu od 18 do 20 stupnjeva.

U Dalmaciji djelomice sunčano i uglavnom suho, premda su još lokalno mogući pljuskovi i grmljavina i to prije svega na krajnjem jugu. Puhat će slaba i umjerena bura, u sjevernoj Dalmaciji mjestimice su jakim udarima, a prema otvorenom moru sjeverozapadnjak. Temperatura od 19 do 23 stupnja.

Sljedećih dana bit će više sunčanih dana, osobito za vikend, no i dalje nestabilno. U petak povremeno može biti malo kiše, a za vikend su mogući i kratkotrajni pljuskovi i grmljavina. U subotu će prolazno zapuhati umjeren do jak sjeveroistočnjak i istočnjak. Dnevna temperatura, osobito za vikend, u osjetnom porastu.

Već Jadranu slijedećih dana isto tako sunčaniji. I dalje nestabilno, osobito za vikend kad valja računati na lokalne pljuskove i grmljavinu. Puhat će biti umjerena, na sjevernom dijelu i jaka bura koja će u subotu prolazno okrenuta na jug. Dnevna temperatura u porastu.

Promjenljivo i nestalno vrijeme nastavit će se iu slijedećem tjednu. Ne, očekuje se manje oborina i toplije nego što je to bilo u ovom tjednu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 satia više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr