StART UP Zagreb – prvi tech lifestyle festival, koji donosi sasvim drugačiji pogled na tehnologiju i budućnost

Prvo izdanje StART UP Zagreb powered by Coca Cola – prvog tehnološkog festivala koji kroz niz lifestyle događanja tijekom četiri festivalska dana predstavlja umjetnost kroz suvremene digitalne tehnologije, održat će se u Zagrebu od 24.-27.05.2023. godine. Na samom početku, u fantastičnom prostoru galerije Francuskog instituta, bit će otvorena izložba suvremenog hrvatskog gaminga i NFT digitalnog dizajna te animacije. Građani i gosti Zagreba imaju priliku vidjeti radove 7 progresivnih suvremenih umjetnika i studija koji Hrvatsku pozicioniraju na svjetskoj karti umjetnosti i tehnologije.

Softverske tvrtke i studije: Gamepires, Uptown Records, Pine Studio, KodaDot, Under The Stairs, Michaelangelo Labs i Josip Vlah izložit će svoje radove i barem nakratko posjetiteljima omogućiti da zakorače u svijet gaminga, NFT-a i moderne tehnologije. Osim toga, tijekom trajanja izložbe posjetitelji će imati priliku, u Indie expo kutku, testirati dvije vrhunske videoigre koje su nastale u Hrvatskoj, a iza kojih stoje razvojne gaming tvrtke Reroot i Game Chuck. Izložba i Indie Expo bit će otvoreni za sve posjetitelje od 25. do 27. svibnja 2023. godine.

U sklopu projekta Game Changer, 25.05.2023., po prvi put će se dodijeliti nagrade najnaprednijim hrvatskim tvrtkama i pojedincima koji svojim radom inspiriraju i donose rast hrvatskom tehnološkom sektoru. U prvoj godini Game changer nagrade dodjeljuju se u sljedećim kategorijama: NFT Spotlight of the Year, Gaming Recket of the Year, Streamer of the Year, Eco Tech Startup of the Year, Fintech Startup of the Year, E-Commerce Transformation of the Year, Voditeljica za ravnopravnost žena, Esport Gg Award, Aktivistica protiv internetskog nasilja, AI Changer godine, Gaming animacija godine, Blockchain Services Startup godine. Na samom kraju bit će dodijeljena i posebna godišnja nagrada Dječji jednorog 2023. tvrtke za koje se očekuje da će postati sljedeći jednorog.

Subota, 27. svibnja, rezerviran je za prvi NFT modna revija na kojem će se predstaviti radovi Tribute Branda – jedan od najvažnijih svjetskih modnih i tehnoloških studija, baziranog u Hrvatskoj. Po prvi put, u srcu urbanog ritma, na Zagrebačkoj špici, posjetitelji će imati priliku zakoračiti u iskustvo cyber modea. Tijekom četiri festivalska dana posjetite prvi festival StART UP Zagreb powered by Coca Cola, očekujući i Digital paint jam, Work shop i još mnogo toga.

Iza ovog projekta stoji platforma Promjena igre – organizator prve poslovne konferencije iz područja gaminga koja je premijerno održana u prosincu prošle godine, na kojoj su posjetitelji imali priliku pogledati najnovije tehnološke trendove u poljima AI, WEB3, Ecommerce i Cyber ​​​​​​sigurnosti kroz kut gaminga. U samo jednom danu, s više od 750 posjetitelja, više od 80 govornika predstavilo je svoje vizije trendova koji će preoblikovati svijet kakav poznajemo. Game Changer konferencija se pozicionirala kao jedno od vodećih tehnoloških okupljanja u CEE regiji.

Više o temiIzvor:Profitiraj.hr