Chargemap

OSNOVNI PODACI
Naziv Chargemap
namjena Pronalazak punionica za električna vozila
Android Trgovina igračaka
iOS Trgovina aplikacijama
Cijena Besplatan

Elektrifikacija voznog parka posvuda je uzela maha, a to znači da su aplikacije poput ovih koje pomažu pronaći punionice električnih vozila i planirati putovanje automobilom, baš kao što je to Chargemappostale prilično tražene i popularne.

Realni doseg električnih vozila sve je veći, ali je za dulja putovanja i dalje potrebno planiranje i nešto umjerenija vožnja kao i povremeno stajanje kako bi se baterija automobila mogla napuniti na nekoj od usputnih punionica. Naravno, nisu sve dostupne punionice električnih vozila iste; razlikuju se po snazi, po vrstama priključka kao i davateljima usluga.

Chargemap je relativno nova (još uvijek je u beti) i zgodno osmišljena aplikacija za vlasnike električnih automobila koja omogućuje da se na jednostavan način pronađe odgovarajuća punionica električnih vozila u blizini te se doznaju njezini osnovni parametri. Punionice su prikazane na mapi, ali je zgodno što je moguće koristiti filtre te prikaz svega prema željenim parametrima (npr. snaga punionice).

Korisnici kaznenice mogu ocjenjivati, tu su i dodatne informacije kao i je li kaznenica ispravna, zauzeta ili dostupna (ovisi o sudjelovanju korisnika za što je potrebno otvoriti svoj korisnički račun). Tu je i mogućnost planiranja ruta te samim time i maksimiziranja dometa kao i planiranja kad će se i gdje vozilo napuniti.

Naravno, mogućnosti ima još, a svakako treba istaknuti i mogućnost plaćanja za propusnicu za korištenje punionica različitih mreža, pa se Chargemap nameće kao jedna od aplikacija koju bi svaki vlasnik električnog vozila trebao imati pri ruci ili o njoj barem razmišljati.

Više o temiIzvor:Bug.hr