Sejo Sekson tužio je Neleta Karajlića

Jedan od osnivača sarajevske rock grupe Zabranjeno pušenje Davor Sučić, poznatiji kao Sejo Sekson, objavio je da je dobio dozvolu za javno izvođenje svojih pjesama koje je bivši pjevač i suosnivač izvodio u Srbiji i inozemstvu. tog benda Nenad Janković, javnosti poznat kao Nele Karajlić i najavio tužbu protiv njega.

Kako se navodi, zabrana se odnosi na koncerte i medijske nastupe koje Janković ima s violinistom Stefanom Milenkovićem.

U priopćenju se navodi da je Janković u više navrata koristio robnu marku Zabranjeno pušenje i autorska djela te da se lažno predstavljao kao potpuni vlasnik autorskih prava, kao i da je drugima ustupao intelektualno vlasništvo koje mu zakonski ne pripada.

„Usljed takvog nezakonitog ponašanja, na krajnje neukusan i neprimjeren način, u suradnji s violinistom Stefanom Milenkovićem, izvršio je izmjene i prerade originalnih kompozicija Zabranjenog pušenja u klasični oblik, bez ikakve prethodne najave i odobrenja većinskih i legalnih autora, te uz potpunu promjenu izvornog duha i estetike djela koja je koristio“, dodaje se.

Sučić je dodao da je do epiloga tužbe za zaštitu članova i autora Zabranjenog pušenja od “zloupotrebe imena, autorskih djela” dobio dozvolu za javno izvođenje svojih djela, kako na području Srbije tako iu inozemstvu. i nezakonito ponašanje Jankovića i organizatora koncerata koji promoviraju takve programe”.

N1 pratite putem aplikacije zaAndroid|iPhone/iPadi društvenih mrežaCvrkut|Facebook|Instagram.

Više o temi