Sejo Sekson tužio je Neleta Karajlića

by | svi 19, 2023 | Magazin | 0 comments

Jedan od osnivača sarajevske rock grupe Zabranjeno pušenje Davor Sučić, poznatiji kao Sejo Sekson, objavio je da je dobio dozvolu za javno izvođenje svojih pjesama koje je bivši pjevač i suosnivač izvodio u Srbiji i inozemstvu. tog benda Nenad Janković, javnosti poznat kao Nele Karajlić i najavio tužbu protiv njega.

Kako se navodi, zabrana se odnosi na koncerte i medijske nastupe koje Janković ima s violinistom Stefanom Milenkovićem.

U priopćenju se navodi da je Janković u više navrata koristio robnu marku Zabranjeno pušenje i autorska djela te da se lažno predstavljao kao potpuni vlasnik autorskih prava, kao i da je drugima ustupao intelektualno vlasništvo koje mu zakonski ne pripada.

„Usljed takvog nezakonitog ponašanja, na krajnje neukusan i neprimjeren način, u suradnji s violinistom Stefanom Milenkovićem, izvršio je izmjene i prerade originalnih kompozicija Zabranjenog pušenja u klasični oblik, bez ikakve prethodne najave i odobrenja većinskih i legalnih autora, te uz potpunu promjenu izvornog duha i estetike djela koja je koristio“, dodaje se.

Sučić je dodao da je do epiloga tužbe za zaštitu članova i autora Zabranjenog pušenja od “zloupotrebe imena, autorskih djela” dobio dozvolu za javno izvođenje svojih djela, kako na području Srbije tako iu inozemstvu. i nezakonito ponašanje Jankovića i organizatora koncerata koji promoviraju takve programe”.

N1 pratite putem aplikacije zaAndroid|iPhone/iPadi društvenih mrežaCvrkut|Facebook|Instagram.

Više o temi