Studija otkrila zašto mnogi muškarci i žene glume orgazam: Razlog je pomalo bizaran…

Kako bi istražili trenutne trendove u romantičnim vezama i seksualnim preferencijama, stručnjaci su za ovu studiju ispitali više od 1000 odraslih osoba i doznali da mnogi orgazam glume zbog zadaha partnera.

Iako se može reći da je u njemu cijela poanta vođenja ljubavi, jedna je nedavna studija otkrila da čak 40 posto seksualno aktivnih žena i muškaraca često iz banalnog razloga odglumi orgazam, a to je – partnerov neugodan zadah. “Postoji nekoliko razloga, fizičkih i psiholoških, koji mogu otežati postizanje orgazma i potaknuti odluku da ga se odglumi”, napisali su istraživači u anketi iz rujna 2023. koju je proveo Health and Wellness imprint Innerbody Research. “A čini se da je našim sudionicima najveća prepreka orgazmu dah njihovog partnera.” 

Kako bi istražili trenutne trendove u romantičnim vezama i seksualnim preferencijama, stručnjaci su za ovu studiju ispitali više od 1000 odraslih osoba, a rezultati su pokazali da orgazam ponekad odglumi nevjerojatnih 46 posto žena i 38 posto muškaraca, a osim zadaha koji se pokazao kao najveća prepreka u doživljaju klimaksa, sudionici su kao neke od prepreka naveli i bolne seksualne položaje, previsoke temperature u sobama, loše ili prejako osvjetljenje, te pretjerano razmišljanje.

“Jedna je žena na primjer napisala kako, zbog njegovog zadaha, cijelu trudnoću nije mogla poljubiti svog supruga”, ispričali su istraživači, a stranica Innerbody napravila je vlastito istraživanje o motivima glume u spavaćoj sobi. Prema njima, najveći broj sudionika glumi vrhunac iz jednostavne želje da seks što prije prestane.

“Iako su loš zadah i neudoban položaj pri seksu dva čimbenika koji mogu dovesti do glume”, navode u studiji, “najčešći je razlog bila želja da seks brzo završi”, pišu. A prema njihovoj studiji, sa 48 posto ispitanih orgazam najčešće glume milenijalci, odnosno oni u dobi od 25 do 40 godina, dok je to trend kod svega 27 posto pripadnika Z generacije. “Motivacija za lažiranje orgazma uvelike ovisi o ciljevima u vezi, o tome koliko ste povezani, te koliko i kako komunicirate”, napisali su istraživači.

Žena tvrdi da je njezin partner jako obdaren i da im to radi probleme: ‘Bojim se imati seks s njim!’

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Više o temi