Još uvijek stignete na Floraart – evo što kupite

Što kupiti na ovogodišnjem Floraartu?

Što kupiti na ovogodišnjem Floraartu? Ovisi što vam treba, ali kupnju je dobro pametno isplanirati. Floraart je idealan za kupnju nekih rijetkih sadnica koje možda nemate priliku često vidjeti u našim vrtnim centrima. Ovdje bi se mogle naći razne egzotične biljke kao što je recimo Šarena čudovišta ili razne vrste dlanovi koje će se savršeno uklopiti u vaše vrtove ili balkone. Ljubitelji vanjskog bilja također će doći na svoje jer će među stotinama sadnica sigurno pronaći nešto za sebe. Na Floraartu možete pronaći i razne rijetke sukulenteza koje znamo da ih obožavate.

Zagreb i biljke vole se javno

Međunarodna vrtna izložba Flora umjetnost je prije svega odgojno-obrazovna, jer je kao i slične izložbe u gradovima razvijene europske vrtlarske tradicije prvenstveno usmjerena na buđenje ekološke svijesti građana te je kontinuirano na tragu povijesnih nasljeđa zagrebačke vrtlarske tradicije. Floraart se na Bundeku održavao od 2006. i to se pokazalo kao daleko najbolja stranica.

domaće, ove se godine očekuju i strani izlagači, a sve kako bi vam predstavili svoje cvjetne kreacije. Bundek je super ideja za provesti dan u prirodi, na zagrebačkom jezeru, stoga nemojte propustiti i ovu priliku. Kako se (za sada) čini i vrijeme bi nas trebalo poslužiti. Ulaz na Floraart je besplatan.

Uz prigodnu prodaju cvijeća i sadnica i ove godine na Floraartu organiziraju se zanimljiva predavanja i radionice, atraktivna natjecanja poput tradicionalnog Hrvatskog kupa florista i Međunarodnog natjecanja učenika srednjih škola u aranžiranju cvijeća, a očekuju se nagrade i izlagače koji se kandidiraju za najljepši izložbeni prostor.

Sto tisuća cvjetova i sadnica, brojne cvjetne instalacije i vertikalni vrtovi, najnoviji trendovi u hortikulturi i bogat popratni sadržaj, više je nego odlična preporuka za najljepši vikend.

Više o temiIzvor: Journal.hr