Mjesto u Splitu koje osvaja interijerom u kojem ćete s guštom popiti kavu ili koktel

Mjesto u Splitu koje osvaja interijerom u kojem ćete s guštom popiti kavu ili koktel

Mjesto u Splitu koje osvaja interijerom u kojem ćete s guštom popiti kavu ili koktel

Kultura ispijanja kave specifična je za našu kulturu. Mnogi ne mogu zamisliti početak dana bez tog omiljenog toplog napitka, a odlazak u kafić na kavu je dio našeg identiteta.

Osim da nam je kava ukusna, ujedno želimo cijeli taj ritual obavljati u lijepom i ugodnom interijeru. Zagreb se može pohvaliti brojnim kafićima s divnim interijerima u kojima bismo mogli ostati satima. Za njim ne zaostaje ni Split koji također ima zanimljiva mjesta za ispijanje kave. Jedan od njih je i caffe bar Kafić,čiju vam foto priču kroz objektiv visoko Bekavac donosimo u nastavku.

Caffe bar Kafić

Smješten u popularnom splitskom kvartu Pazdigrad, caffe bar Kafić mjesto je gdje ćete s guštom doći na prvu jutarnju kavu. Vlasnici su ga potpuno preuredili prošlu jesen, a vodili su se s ciljem da naprave interijer koji će biti vizualno privlačen i zanimljiv te pozivati ​​na opuštanje. Prevladavaju tamne boje kojima su željeli postići da iznimno visok prostor izgleda ugodnije, a iz istog su razloga koristili i duge zavjese od različitih tkanina. Birajući namještaj vodili su računa o udobnosti, koju su gosti odmah i prepoznali.

Često ih čujemo da Kafić nazivaju dnevnim boravkom, što nas veseli jer smo upravo taj ugođaj željeli postići. Zamislili smo ga kao mjesto koje vole svi, od majke s djecom do poslovnih ljudi kojima je Kafić mjesto za sastankepriča nam vlasnica.

Mjesto za jutarnju kavu, ali i after work koktele

Kafić je mjesto gdje se sa zadovoljstvom pije prva jutarnja kava, ali i afterwork kokteli. Osim kave i ostalih toplih napitka, u Kafiću možete naručiti i popularnu utakmicu, ali iu narančadu iz hladne preše za koju vlasnica kaže da je također jako popularna među gostima.

Uz kavu i ostale tople napitke uvijek možete nešto pojesti. U ponudi su svježe pečeni kolačići, kroasani i vrhunski kroasani iz Kroštule, a posebno je popularan vrhunski kroasan s bademima.

Kafić ima i bogatu ponudu žestokih pića i koktela, što nije standard za dnevni kafić. Trenutačno nudi preko 40 vrsta stranih alkoholnih pića, poput zanimljivih tekila i viskija.

Naš espresso martini već je na glasu pa tako posjetitelji rado dolaze iz svih dijelova grada upravo zbog njega. Omiljeni su i Negroni, Aperol spritz i Whiskey sour, a spremamo i ljetnu ponudu koktela, otkriva nam vlasnica. Kad su vidjeli da njihovi gosti vole navratiti na piće nakon radnog dana, uveli su happy hour u kojem možete uživati ​​svakodnevno od 19 do 20 sati.

Osim ugodnog interijera, bogate ponude toplih i hladnih napitaka, boravak gostiju u Kafiću čini ugodnijim i uvijek ljubazan i vješt mladi konobarski tim. Kafić se nalazi na adresi Put Pazdigrada 5 pa ga svakako posjetite idući put kad se nađete u Splitu.

Caffe bar Kafić

Put Pazdigrada 5, Split

Instagram @kafickafic

Najčitanije

Učitati još

Više o temiIzvor: Journal.hr